С „Пролетни игри” ансамбъл „Пирин” откри „Магията на Пирин”, кметът Камбитов се хвана на хорото

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Стотици зрители пяха „Катерино моме” заедно с изпълнителите от ансамбъла

115-05-01  58 copyС танца „Пролетни игри” ансамбъл „Пирин” откри „Магията на Пирин”. Заедно с  прославените изпълнители на сцената излязоха „Пиринска китка” и „Пиринче”. Сцената на площад „Георги Измирлиев” се разтресе от чудесните народни танци, малки и големи припяваха на най-хубавите пирински мелодии. „Катерино моме”, „Що ми е мило, ем драго” пяха заедно с ансамбъл „Пирин” и стотиците зрители. 115-05-01  54Кулминацията на концерта бе хорото, което се завъртя края сцената. На него заедно с танцьорите на ансамбъл „Пирин”, „Пиринче” и „Пиринска китка” се хванаха десетки благоевградчани, между които и кметът д-р Атанас Камбитов.

Спектакълът на ансамблите излезе от рамките на традиционните концерти. В програмата бяха включени и танци от Мизия, солови и хорови изпълнения.

115-05-01  53В края на концерта на сцената излезе директорът на ансамбъл „Пирин” Данислав Кехайов, който благодари на кмета Камбитов и общинската администрация за възможността да се покаже част от богатата фолклорна култура на Пирински край. Кехайов благодари и на публиката и обеща концертите на ансамбъла да продължат.

 

 

Spread the love