Зам.-кметът Крум Милев дебне с камера нарушители при автокъщите до Пиперево

Filed under: Дупница |

41-06-83-KRUM MILEVКамера ще следи за спазването на ограниченията на скоростта на главен път Е-79 в района на автокъщите край село Пиперево. Комисията по безопасност на движението в община Дупница реши на първо време да бъде монтирана камера на разклона за с. Пиперево. Обстановката е усложнена, тъй като почти никой от преминаващите оттам не спазва ограничението на скоростта, каза зам.-кметът Крум Милев. В участъка ще бъдат поставени и допълнителни пътни знаци. 60 км/в час е ограничението на скоростта в участъка. То е обозначено със знаци, но масово не се спазва. Камерата ще бъде монтирана до края на тази седмица.

Обмисля се поставяне на камера и на разклона за село Блатино, за чието осигуряване се водят разговори с Oбластната дирекция на полицията в Кюстендил.

Заради зачестилите пътнотранспортни произшествия в района на бившия магазин „Меджико” на ул. „Никола Малешевски” следващата седмица ще бъде монтирана по-висока мантинела – 2-метрова, и поставени по-високи знаци, които да се виждат отдалеч, допълни Милев. Следващата седмица започва кърпенето на дупките по ул. „Венелин”, от средата на юни започва възстановяването на пътната маркировка. С цел ограничаване на скоростта до седмица в жк „Бистрица” ще бъдат поставени табели. Предвижда се направа на повдигнати пешеходни пътеки в на ул. „Патриарх Евтимий” и до градинката „Левски” и поставяне на 4 гумени спящи полицаи в жк „Бистрица”.
Снимката: Крум Милев

Spread the love