Повикаха трио от „Рилски спортист“ в националния отбор до 20 години

Filed under: Спорт |

116-22-02-vasil1-Kristina PeychinovaТри от най-талантливите състезателки на „Рилски спортист“ – Теодора Динева, Кристина Пейчинова и Николета Бандрова, попаднаха в разширения състав на националната гарнитура (до 20 години) за предстоящото европейско първенство, дивизия B, в София.

Старши треньорът Цанко Цанков извика общо 15 баскетболистки, като „Рилецо“ е рекордьор с повиканите три момичета. За сравнение – „Нефтохимик 2010“ е с две националки, колкото имат още „Левски“, „Шампион 2006“ и „Черно море Одесос“. По един представител в националния пък имат „Берое“, „Дунав“ и НСА, както и състезаващата се в македонското първенство Лилия Георгиева.

Динева изигра през сезона внушителните 35 срещи с екипа на „Рилецо“, в които записа актив от 11 точки, 3,3 борби и 2 асистенции средно на мач.

КПД-то на съотборничката й Пейчинова е 7,3 точки, 1,5 борби и 1,4 асистенции в 27 срещи, а показателите на Бандрова са 6,8 пункта, 2,4 овладени топки и 1,7 завършващи подавания в 15 двубоя.

„Повиквателните за трите момичета са доказателство за работата на клуба. Щастливи сме, че изпращаме все повече състезателки в националния отбор, дано и занапред тази тенденция да се запази“, горди бяха от ръководството на „Рилски спортист“.

„Трикольорките“ ще преминат функционални изследвания в столичната клиника „Дианабад“ този петък, а до 15 юни тимът ще се подготвя в Благоевград. Там ръководството на отбора е предвидило изиграването на три контроли срещу Гърция. На по-късен етап са планирани проверки и с Германия и Румъния.

Снимката: Кристина Пейчинова

 

 

Spread the love