Дупничани питат защо ГЕРБ съветниците не внесоха докладна за оставката на ОбС шефа Владимир Владимиров

Костадин Костадинов: Не коментирам завоя на Бареков към БСП, нито декларацията на ГЕРБ за оставката на Владимир Владимиров

Екскметът Първан Дангов и съветникът шеф на здравната каса Матей Попниколов гледат към поста на председателя

Съдбата на Владимиров в ръцете на болничното трио Ени Лефтеров-Костадин Костадинов-Матей Попниколов

118-03-01 Picture 2285 copyЗащо общинските съветници от ГЕРБ останаха само с гола декларация и не внесоха докладна записка за оставката на ОбС шефа инж. Владимир Владимиров от партия ЛИДЕР?, звъняха вчера на редакционните телефони десетки дупничани.

Konstantinov 1234566 copyОбщинският лидер на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов обяви, че ГЕРБ съветниците искат оставката на председателя Владимир Владимиров заради корпоративния вот на ЛИДЕР. 11- те гербери поискаха от останалите трима съветници от ЛИДЕР Марио Кирилов, Ивайло Атанасов и Кирил Попов да се разграничат от престъпната практика на шефовете си. Те поискаха оставката на Владимиров веднага с мотива, че е недопустимо в Общинския съвет да има подобни личности. 118-03-01  DSCN9535Те дори го призоваха да напусне и съвета, за да бъде съхранен и авторитетът на институцията Общински съвет, каза Константинов. Нито един от съветниците на ГЕРБ вчера не беше намерен за коментар, но от изявлението на Константинов стана ясно, че на първото заседание, т.е. днес, декларацията ще бъде прочетена пред общинските съветници на общинската сесия. Герберите са убедени, че декларацията може да пробуди съвестта на зам.-председателя на ЛИДЕР Владимиров и той да си подаде оставката като председател.

118-03-01  DSCN9620 copyЯвно герберите смятат, че Владимир Владимиров се е засрамил и като политик от висока класа веднага ще си подаде оставката. Наблюдателни дупничани пък коментираха, че герберите може да са се отказали от докладната, тъй като няма да успеят да съберат нужните 17 гласа за отстраняването му. Според запознати към поста на общински председател гледа Първан Дангов – бивш кмет, сега независим общински съветник.

118-03-01Picture 2265Това е фиксидея на Първан Дангов и единствен спасителен пояс, за да остане в политиката. Въпреки желанието му да бъде възстановено членството му в БСП, от ръководството в партията не предприемат стъпки това да се случи. До ден днешен той остава изключен от червените редици и независим общински съветник. Абсолютно сигурно е, че Първан Дангов ще се кандидатира за трети път в предстоящите местни избори и това е основната причина лидерът на БСП Станислав Павлов и екипът му го държат на разстояние от червената къща.

Най-подходящият за председател на Общинския съвет остава шефът на здравната каса д-р Матей Попниколов, чийто пост виси на косъм. Попниколов е бивш председател на Общинския съвет. Няма по-подготвен от него, е мнението на бившия кмет Асен Пилев.

Матей Попниколов спокойно може да седне в поста на Владимиров, тъй като се радва на подкрепата на ГЕРБ и на съветниците от групата на своя бивш работодател – собственик на частната болница в Дупница – Ени Лефтеров, съученичката си Лорета Николова, управителя на частната болница Костадин Костадинов, председателя на Земеделската народна партия Вергил Кацов, колегата им Рангел Рангелов, сега председател на „Евророма”. Всички те влязоха в парламента като Обединен демократичен съюз, а сега оглавиха нови партийни структури в града.

Тримата обаче остават коалиционни партньори както в парламента, така и извън него и слаломират успешно в лявото и дясното, като се определят за центристка сила.

Тази политическа сила е троянският кон на Дупница, категорични са в коментарите си жители на Дупница. Как е възможно от обединени демократични сили да направят завой и да отидат вляво и да се бият в гърдите, че могат да работят и с БСП, при положение че партията на Вергил Кацов беше изхвърлена от Европейската народна партия точно заради връзки с БСП, питат дупничани.

Репортер на вестника успя да се свърже с двама от представителите на Бареков в Дупница. Ето какво заявиха Вергил Кацов и Костадин Костадинов по повод последните политически събития в града и страната.

На въпроса как ще коментирате изявлението на Бареков, че може да си сътрудничи с БСП, Вергил Кацов заяви: Коалиция „България без цензура” има свой самостоятелен път. Тя е центристка организация и е равно отдалечена от ляво и от дясно”.

Председателят на „България без цензура” в Дупница инж. Костадин Костадинов на въпроса какво мисли за завоя на Бареков към БСП, отговори: „Не коментирам”.

Затова пък на въпроса дали на днешната сесия ще гласува  оставката на председателя на Общински съвет –Дупница инж. Владимир Владимиров, той бе както винаги изчерпателен и отговори  така: ”Доколкото ми е известно, няма внесена докладна за оставката на председателя на Общински съвет –Дупница инж. Владимир Владимиров, а само декларация от една група от общинските съветници. Не ме карайте да коментирам декларация от други партии. Не  съм го правил, няма да си позволя да направя и сега. Колкото до моралната страна на въпроса, по принцип съм отвратен от многобройните манипулации и купуването на гласове по време на изборите. „България без цензура” не е купувала гласове по време на  изборите. А и докато аз съм председател на „България без цензура”, няма да позволя да се  купи нито един гласКакто „Вяра” писа, Бареков шокира с изявлението си „Бихме си сътрудничили с БСП и ГЕРБ, но без сегашните им ръководства” и призовава партиите да ревизират поведението на своите стари лидери Станишев и Борисов.

Снимките:
1 Дангов чистосърдечно си признава, че иска поста на Чимев (вляво), но гледа да не изпусне и председателския пост на инж. Владимир Владимиров

2 Ивайло Константинов

3 Асен Пилев: Съдбата на Владимиров е в ръцете на Вергил Кацов, Костадин Костадинов и Ени Лефтеров.

4 Владимир Владимиров, Вергил Кацов, Костадин Костадинов и Ени Лефтеров

5 Матей Попниколов

 

 

 

Spread the love