Червеният лидер Валери Сарандев: 799 души повече гласуваха за БСП в Гоце Делчев в сравнение с предишните избори, на ГЕРБ резултатът падна с 330 гласа, на ДПС с 500

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

117-04-01111 общинският съветник адв. Магдалена Пиринска и лидера на БСП Валери  Сарандев  направиха анализ на евроизбориТЕ copy„Аз не съм свикнал да губя, затова със съпартийците ми ще се стремим на следващите избори да подобрим резултатите от евровота от 25 май. В сравнение с миналите избори за ЕП единствено БСП е увеличила със 799 души броя на избирателите си в община Гоце Делчев. Затова със задоволство приемам поздравите, които ми изпрати депутатът от ГЕРБ Георги Андонов”. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП в община Гоце Делчев Валери Сарандев. Той поздрави победителите във вота (ДПС) в община Гоце Делчев – всички, които са подкрепили „Коалиция за България”, както и всички, които са подходили отговорно и са упражнили правото си на глас. Валери Сарандев подчерта, че на 25 май ГЕРБ и ДПС са отчели спад спрямо получените гласове на предишните избори за Европарламент. Спадът на ГЕРБ е с 330 гласа, на ДПС с 500, а БСП е със 799 повече.

Ниската избирателна активност Валери Сарандев коментира така: „70% от избирателите не гласуваха, защото им омръзна да бъдат лъгани от политиците. Затова трябва да се седне на масата, да се определят приоритетите и да се заработи ефективно, да се сложи край на лидерските битки. Не се ли стигне до тези споразумения, България ще продължи да върви надолу”. Той коментира още, че силно отражение за ниския изборен резултат на БСП като цяло е дало и напускането на партията от бившия президент Георги Първанов, което повечето от членовете приемат за предателство. Сред членовете на БСП имало и разочарование от кадровата политика на партията. „Очакванията бяха, че неправдата с уволнените от ГЕРБ 44 000 души, сред които и много държавни служители, ще бъде коригирана, но кадрова промяна не настъпи почти никъде”, акцентира Сарандев. Сред причините за ниската избирателна активност Сарандев посочи, че голяма част от избирателите са решили, че тези избори не ги касаят и затова не са упражнили правото си на глас, въпреки добрата предизборната кампания, проведена от БСП в общината. Според него доста гласове за БСП са отишли по погрешка при евролевицата и други комунистически партии. Ситуацията в Украйна също се е отразила негативно в изборният резултат на БСП, отчитат социалисти от община Гоце Делчев. Според тях повечето членове били русофили и са дали гласа си за партии, които подкрепят Русия. „Въпреки успехите в социалната област на правителството на Пламен Орешарски очакванията на хората бяха по големи, което също даде отражение на вота”, заяви Валери Сарандев. Той коментира, че след вота отношенията между БСП и ДПС не са охладнели. На общинско ниво двете партии работят добре, изпълняваме заедно десетки европейски проекти, работили сме добре с ДПС, дори и когато сме били опоненти, бе отговорът на Сарандев. Той коментира, че и в урните в община Гоце Делчев били открити бюлетини с преференциален вот 15/15, като такъв е имало и за Петър Курумбашев, както и невалидни бюлетини в рамките на допустимото. В следващите дни ръководството на БСП в Гоце Делчев ще заседава и ще вземе решение и относно лидерството в партията дали са нужни оставки заради ниския изборен резултат и др.

Сарандев бе категоричен, че в бъдеще е невъзможно една партия сама да управлява държавата и политиците трябва да постигнат консенсус относно коалиционно управление. Той подчерта още, че БСП не прави разлика между града и селата и че ще продължи да поставя под един знаменател жителите от цялата община Гоце Делчев.

Снимка:

Общинският съветник адв. Магдалена Пиринска и лидерът на БСП Валери Сарандев направиха анализ на евроизбори 2014 в община Гоце Делчев.

Spread the love