Децата на Сандански показваха певчески и танцувални умения на фестивал за 1 юни

Filed under: Сандански |

120-06-06666-1В събота официално стартира двудневният фестивал „Сандански – град на детето”. Празникът бе открит от младите таланти от вокална група „Звънче”, който изпълниха премиерно химна на фестивала. Песента е по текст и музика на Кирил Ангелов – член на Асоциацията на търговците на стоки за детето в България и управител на верига магазини за детски стоки в Сандански.

120-06-06666-2Община Сандански и АТСДБ провеждат за първи път детския фестивал, който се очертава да се превърне в традиционен. Председателката на асоциацията Петя Пилина изказа огромната си благодарност към кмета Андон Тотев за изключителното съдействие и партньорството в организирането на такъв мащабен детски форум. Мария Чинкова – зам.-кмет, откри първия концерт на пл. „България”, на който деца от цялата община показаха своите творчески, певчески и танцувални умения. Всички участници в конкурса бяха оценяване от 5-членно жури в състав: поетесата Надежда Захариева, Стилян Иванов, певицата Неделяна Христова, Петя Пилина и Неделчо Генчев. С много песни и музика, изпълнени от ВГ „Звънче” с ръководител Здравка Гошевска, конкурсната програма събра малки и големи на централния площад.

През двата дни на площад „ България”, площад „Алианс” и парка на Сандански имаше много изненади и награди за всички деца. На детския празник бе подета и една благотворителна инициатива от ученици на ЗПГ „Климент Тимирязев”, които събират средства за Христомир от Русе чрез организиране на благотворителен детски кът в района на парка с възможността всяко дете да поязди пони.

 

 

 

 

Spread the love