Синдикалният лидер от КНСБ на „Въгледобив-Бобов дол” Любомир Стефанов: Охранителят в мините Иван Ненков, Михаил Бански и Пламен Янкулов ме биха по политически причини, прокурор Даниела Методиева си затвори очите

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Тримата ме набедиха, че съм попречил в Бобов дол да се гласува за правилната партия

117-01-10 LUBOMIR STEFANOVОхранителят на мината в Бобов дол Иван Ненков и аверите му Михаил Бански и Пламен Янкулов ми нанесоха побой съвсем умишлено, а не случайно, както се опитват да изкарат нещата от Районната прокуратура в Дупница. Това заяви председателят на КНСБ във „Въгледобив –Бобов дол” Любомир Стефанов, който преди няколко дни бе бит в центъра на Бобов дол. Пострадах след репортажите за изборите в Бобов дол, показани по телевизията, без да имам каквато и да било вина. 120-01--daniela-metodievaНикога не съм се занимавал и нямам намерения да се занимавам с политика. Не съм агитирал за ЛИДЕР, не съм агитирал да се гласува за когото и да било, както се опитват да внушат. Станах отдушник на напрежението, нагнетено от политиците и медиите, защото аз бях първият от хората на ръководни постове в мините, който след тези репортажи се появи на публично място. Иван Ненков, който е инициаторът на побоя, Михаил Бански и Пламен Янкулов седяха и пиеха в заведението пред блок 9. Имах работа на стадиона и когато ме видяха да слизам и да паркирам колата си, започнаха да се заяждат. Тримата не бяха трезви. Цял ден бяха пиянствали. Там постоянно се пие, пречи се на хората от блока, но от полицията не обръщат внимание на това. По мой адрес употребиха думи като мишка и други, които не искам да цитирам. Не искам да говоря за униженията, които трябваше да изтърпя, беше много грозно. Упрекнат бях, че като синдикалист не съм защитавал работниците и съм попречил да се гласува за правилната партия, в полза на БСП. Предполагам, че тримата са симпатизанти на ГЕРБ. На стадиона се забавих 20-ина минути и на връщане ме нападнаха, даже бяха извикали такси, което случайно или не затвори пътя ми. Явно се бяха обадили на таксиджията, за да може след побоя да изчезнат набързо. Така че това не може да е случайно, а строго преднамерено, посочи Стефанов.

Синдикалистът бе категоричен, че няма да съди побойниците. Както и че причината за случилото се е политическа, макар че тримата отричат това. „Възмутен съм от лъжите на Иван Ненков, който в показанията си пред прокуратурата е написал, че случилото се е свързано с дейността му на синдикалист и заради стара вражда. Никога не съм имал нищо общо с него. Когато Ненков е бил синдикалист в рудник „Христо Ботев”, той беше самостоятелно акционерно дружество и аз не съм имал нищо общо с него. Досега дори не знаех, че въпреки че е пенсионер, работи като охранител в мината. За другите двама не знам нищо – нито какви са, нито работят ли. Там имаше и едно лице с черти на човек от ромски произход, който ме заплаши. Закани се, това е само предупреждение и че ще стане много по-лошо, защото в Бобов дол не са имали възможността да гласуват за правилната политическа сила”, допълни Любомир Стефанов.

Синдикалистът смята, че в прокуратурата не са си свършили работата. „Прокурор Даниела Методиева ми е изпратила постановление, без да е запечатано. Донесено е, когато не съм бил у дома. Съседите ми се обадиха и аз казах да го приемат. Когато ми го предадоха, видях, че не е затворено и може да се прочете от всеки. В отговора си до мен е написала неверни неща. Как може прокуратурата да пише неотговарящи на истината неща и да не провери елементарни факти. Пак казвам, че никога не съм имал нищо общо с Ненков, а според прокуратурата нападението е чиста случайност, изкарват, че инцидентът е заради стара вражда. Нищо подобно. Това са едни безотговорно снети обяснения от групата нападатели и свидетелката Николина Денева”, посочи Стефанов.

Както писахме, преди няколко дни той бе бит от тримата бобовдолци, които с юмруци по лицето му насиниха дясното му око.

 

Снимките:
1 Любомир Стефанов

2 Даниела Методиева

 

 

Spread the love