„Лукойл“ и „Левски“ решават днес новия шампион на България в баскетбола

Filed under: Спорт |

Георги Глушков уреди съдии от Италия, за да няма скандали в „Арена Самоков“

121-21-03-vasil1-Sinite i Studentite...Неизменният шампион през последните години „Лукойл Академик“ и вечният претендент „Левски“ излизат един срещу друг в решителен пети мач от финалната серия в мъжкото ни баскетболно първенство. Двубоят е днес от 18,00 часа в „Арена Самоков“, като специално за срещата ръководството на баскет федерацията в лицето на президента Георги Глушков осигури италиански арбитри. Главен съдия ще бъде един от най-уважаваните на Апенините рефери – Роберто Киари, а негови помощници ще бъдат Саверио Ланцарини и

Лоренцо Балдини. Комисар на дуела е Ангел Иванов. С това решение се цели избягването на скандали около мъжете в черно, каквито имаше в изобилие в предишните сблъсъци.

Двата отбора до момента си размениха по две победи и затова решителната битка в полите на Рила се чака с огромен интерес в цялата страна. От управата на клуба от Правец споделиха, че са се разбрали с колегите си от „Левски“ да им предоставят 200 билета. Предводителят на столичани Константин Папазов обаче е сигурен, че ще бъдат издействани доста повече пропуски и така залата ще се напълни със „сини“ фенове.

„През последните дни се случиха някои неща, които не искам да коментирам. За четвърти път в тази серия се играе добър баскетбол. Защитата не е най-доброто ниво, но двата тима имат еднакъв стил. За хората е добре да има подобна висока резултатност. Отиваме в Самоков със самочувствието на отбор, който по нищо не отстъпва на „Лукойл“, но и с една идея по-голямо психологическо предимство“, коментира с плам в очите Папазов.

Очакванията са и „Лукойл“ да има свои поддръжници по трибуните, а отделно запалянковци се чакат от Благоевград, Дупница, София и селата в Самоковско.

Голяма част от състава на „Рилски спортист“ също ще изгледа на живо финала в Националната баскетболна лига. Ще липсват само заминалите си по родните си места легионери.

„Лукойл Академик“ е 11 пъти поред шампион на страната, докато „Левски“ и миналата година не успя да стигне до титлата, падайки с 2:3 във финалната серия.

 

Снимката:  „Сините“ и „Студентите“ се впускат в поредната люта битка през сезона. 

Spread the love