Със заповед на началника на Регионалния инспекторат в Благоевград Огнян Соколов: Обявиха конкурси за 7 школски директори в Пиринско, Николай Марков кандидат за шефския стол в Спортното училище в Сандански

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Незаетите началнически места са в училища в Банско, Долно Дряново, Сатовча, Хаджидимово, Беслен и Копривлен

121-02-01  markov11Началникът на РИО-Благоевград Огнян Соколов обяви конкурси за директори в седем общински училища в Благоевградска област. Свободен е директорският стол в ПГ по селско стопанство и туризъм «Ал. Константинов” в Банско, тъй като досегашната временно изпълняваща длъжността Лиляна Тодева излезе в отпуск по майчинство. Дългогодишният учител по спортна подготовка Николай Марков най-вероятно ще бъде сред кандидатите за директори на Спортното училище в Сандански. Той пое поста през февруари тази година от Борислав Иванов, който отиде на друга работа. Той е станал учител по физкултура в село Дамяница.

Н. Марков имаше интереси идеи за бъдещето на Спортното училище  „Необходимо е много труд, много работа. Ако съумеем да влеем една част от спортните клубове в нашето училище, да ги ангажираме да работим заедно, училището ще успее. В противен случай няма как да стане. Трябва да се хванем ръка за ръка, защото общината ни предначерта пътя с реализирането на този проект – да има спортно училище в гр. Сандански”, коментира преди време Марков.

92-01-0999999999 SokolovВ момента в училището учат около 100 деца, миналата година бяха 85, а още по-предходната – 45. Свободни са и директорските столове в ОУ „Христо Ботев“ в село Долно Дряново, община Гърмен, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Сатовча, СОУ „Никола Вапцаров” в Хаджидимово, ОУ „Гоце Делчев” в село Беслен, община Хаджидимово, и ОУ „Никола Вапцаров” в село Копривлен. Мераклиите за директорските постове ще преминат през писмен изпит – тест и интервю. Документи ще се приемат  до 23.06.2014 г. в Регионален инспекторат по образованието –Благоевград.

Снимките:

1 Николай Марков

2 Огнян Соколов

 

 

 

 

Spread the love