Министър Йовчев праща шефа на ОДМВР-Благоевград комисар Георги Костов в Бургас, полицай № 1: Отивам в Бургас в средата на юли, но на почивка

Filed under: Благоевград |

122-01-05555  kostov11Министър Цветлин Йовчев маха шефа на ОДМВР в Благоевград комисар Георги Костов. Заповедта му е подписана и въпрос на дни е да бъде назначен негов заместник, който временно да изпълнява функциите му. Вчера смяната на комисар Костов бе най-обсъжданата тема в полицейските среди в Пиринско. Според коментарите комисар Костов, който е от София, ще оглави бургаската полиция.

Рокадата се случва, след като завчера досегашният директор на областната дирекция в Бургас комисар Милен Димитров бе отстранен от поста и бе изнесена информацията, че мястото му ще заеме служител извън областната структура. За смяна на комисар Георги Костов се заговори още преди месеци, когато депутатът Емил Костадинов открито поиска той да бъде отстранен. Костов обаче получи възможност от министър Цветлин Йовчев да докаже професионализма си и остана начело на дирекцията в Благоевград.

121-01-20130724_0050В телефонен разговор пред „Вяра” комисар Георги Костов не потвърди информацията за предвижданите промени. „Ние сме централизирана структура и се движим по ясни правила. Аз съм служител на ОДМВР в Благоевград и за момента съм такъв. Макар и формално девоенизирани, ние служим в силно централизирана структура, така че всяко решение за движение на кадрите се взема от професионалното ръководство”, коментира комисар Костов.

В полицейските среди в Благоевград от месеци се говори за готвеното заминаване на комисар Георги Костов за Бургас. При всички положения съм планувал да мина през Бургас в средата на юли, но на  почивка, коментира с усмивка комисар Костов.

Сред униформените в Благоевград усилено се шушука и за името на евентуален наследник на поста на комисар Георги Костов. Сред най-често спряганите имена са това на Йордан Латинов, бивш началник на Икономическа полиция и настоящ шеф на Първо РУП – Благоевград, комисар Любен Милев, който също е с дългогодишен стаж в системата и бивш зам.-директор на областната полицейска дирекция, както и бившият зам.-началник на сектор „Икономическа полиция” Димитър Димитров.

Снимките:

1 Георги Костов

2 Министър Цветлин Йовчев

Spread the love