97-год. Добринка Ангелова от Дупница: Приятелката ми Маргарита Халваджийска ме мотае 4 г. за 385 лв. назаем

Filed under: Дупница |

122-01-15-RADI 102 copy„Дадох заем от 385 лв. на Маргарита Халваджийска преди 4 години, но тя забрави да ми го върне”, оплака се в редакцията на вестник „Вяра” 97-годишната Добринка Ангелова.

Потърпевшата разказа, че се доверила на приятелката си, защото двете се познават отдавна. Маргарита била сервитьорка в несъществуващата вече сладкарница до хотела в центъра на Дупница. Добринка пък работела в тоалетните на хотела. „Тя дойде и ми поиска парите. Не ми каза за какво са й нужни. Спомена, че искала да тегли заем, по-късно ми каза, че са отказали да й отпуснат парите. Аз й дадох сумата”, разказа Добринка.

Маргарита не откликвала на поканите да върне взетите пари. 97-годишната жена многократно си е търсила сумата. Ходила с такси до дома на длъжницата си, но безрезултатно.

В спора се намесила съседката на Добринка – Йорданка Чочова. Тя изпратила писмо до Маргарита, в което я уведомява, че ако не върне заема, ще се обърнат към прокуратурата. Явно стресната от закана, длъжницата отива в дома на Добринка и подписва „договор”, че ще се издължи до два-три месеца на вноски по колкото може.

Веднага се вижда обаче, че „договорът” е написан на хвърчащ лист на ръка, а накрая е подписан само от Маргарита, няма подписи на свидетели, нито е заверен при нотариус.

„Аз не искам да ми връща парите на части. Искам си цялата сума, достатъчно дълго я чаках. Тя ме излъга”, категорична беше Добринка.

Възрастната жена живее сама, получава пенсия от едва 186 лв. Синът й Кирил Ангелов живее в София. Той работи в БДЖ и често пътува по служба. Когато е свободен, идва при майка си и й купува всичко, от което има нужда.

„Племенницата ми Цветанка Танчева живее в София и всеки месец ми помага, изпраща ми по 50 лв., за да си платя сметките, но аз тези пари си ги спестявам”, обясни Добринка. Тя е категорична, че е готова да си потърси правата в съда, ако длъжницата й Маргарита не погаси дълга си към нея.

Снимката: Добринка Ангелова

Spread the love