Националният турнир за купа „Пломари” спря в областния център на Пиринско: Шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата подгрява с шеги баш табладжиите на Благоевград, леля Ванга го научила да бъде реалист

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

От пророчицата научил, че велики на земята няма, трябва да си нахранен, облечен, с покрив над главата и близките ти да са усмихнати

123-02-01  chkumbata1 copyШоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата беше водещ на турнир по табла за купа „Пломари” в Благоевград. Майсторът на шегите и закачките се погрижи за доброто настроение на участници и гости на състезанието, което се проведе вчера вечерта в „Русалка”. Два часа по-рано пак там започна и записването на желаещите да участват в надпреварата. Ограничения нямаше. Всеки, който иска, може да си опита късмета в турнира, обясни Шкумбата. Победителят ще получи табла и други предметни награди и правото да участва във финалите в София. Там пък голямата награда е почивка за двама в слънчева Гърция.

”Като водещ на турнира, разбира се, пускам вицове и кратки истории”, обясни Шкумбата и веднага с усмивка на уста разказа една специално за в. „Вяра” .

„Съдия се обръща към подсъдимия: Как така стана, че преби жена си? Оня отговаря: Ами играхме табла и ми метна първия път дюшеш, втория път дюшеш, третия път дюшеш… Дай по-кратко, прекъсва го съдията. Как по-кратко – 18 пъти дюшеш?!, обяснява мъжът. Съдията: Що не стана да я фраснеш с таблата по главата, че и аз съм табладжия. Така и направих, г-н съдия, казва оня”.

Димитър Туджаров-Шкумбата е спечелил признание като един от най-добрите национални комици. Чрез различните си представления по цял свят той е успял да привлече вниманието на публиката с оригиналното си чувство за хумор.

С пророчицата Ванга са били комшии в Петрич. „Ванга ме накара да запомня, че велики на земята няма. Както се раждаш, така си отиваш – нищо не можеш да вземеш със себе си. Трябва да имаш покрив, облекло, да си нахранен, близките ти да са усмихнати – но не искай повече. Ще дойде време, ще има хора, които ще започнат да помагат на нямащите. Леля Ванга ме научи да бъда реалист. Казваше ми – не загърбвай това, което ти е дадено; тежки времена идват, то ще ти липсва. Това и правя – не членувам в политически партии, но се опитвам да накарам хората около себе си да се обединят не около една партия, а в името на общото добро”, коментира Димитър Туджаров-Шкумбата.

Снимакта:  Димитър Туджаров-Шкумбата (вляво) беше водещ на турнир по табла в Благоевград.

 

 

 

 

 

Spread the love