Бензинджийка от Кочериново съди петролния бос Николай Галчев от Дупница за 10 660 лв. вреди, клиент на газостанция „Никстар” в Рила я бил с парче от плочка по главата

Filed under: Дупница,Кочериново |

sudПродавач-консултантката на бензиностанция „Никстар” Славия Момчилова изправя собственика Николай Галчев на подсъдимата скамейка с иск за 10 660 лв. заради жесток побой на работното място и лечение от 179 дни. Дамата е била халосана с парче от тротоарна плочка по главата, ритана по цялото тяло и главата. Боят й е нанесен от Димитър Халачки в газостанция край град Рила. Това се случило на 26.50.20013 г. по време на нощната й смяна. Халачки се опитал да обере газостанцията на Галчев, но храбрата дама успяла да се справи с бияча. Халачки дори се признал за виновен и сега лежи в затвора с присъда от 3 години при строг режим.

Последствията за Славия Момчилова са тежки. Тя е претъпяла мозъчно сътресение, рани по главата, охлузвания, кръвонасядания по цялото тяло, получила е и психически травми. Извършени са й многобройни хирургически манипулации. Лечението й е отнело 179 дни. Заради преживяното Славия Момчилова от Кочериново иска от Районния съд в Дупница справедливо решение, като призове нея и Николай Галчев в съдебна зала.

Николай Галчев я е ощетил със сумата от 660 лв., които представляват разликата между брутното трудово възнаграждение, което би получила Момчилова, ако е била на работа, и обезщетение за временна неработоспособност, докато е била в болница. С една дума Галчев забравил за нея, след като местен апаш я пребил на работното място, докато тя бранела газостанцията му.

Spread the love