Янаки Стоилов отговори на Местан: Да не предозираме кафетата, увреждат сърцето, датите на изборите не могат да бъдат самоцел

Filed under: България |

Чух, че ДПС са слагали някакви юзди в лявото управление, но там трябват шпори, заяви зам.-председателят на БСП

124-18-02-Image_2080431_126„Трябва да внимаваме да не предозираме кафетата, защото увреждат сърцето. Чух, че ДПС са слагали някакви юзди в лявото управление, но аз искам да кажа, че българските избиратели искат да има шпори в управлението, за да се ускори развитието на България, а не да остане в положението, в което е била последните 20 години“, заяви Янаки Стоилов пред журналисти в парламента след пресконференцията на лидера на ДПС Лютви Местан.“В следващите дни ще проведем консултации с нашите партньори, за да уточним позициите си. Ние не поставяме никакви ултиматуми и продължаваме да бъдем конструктивни партньори. В началото на седмицата ще направим анализ на изборите за Европейския парламент и ще уточним ситуацията в страната. Не се надпреварваме кой пръв ще направи изявление, защото носим най-тежката отговорност за решаване на проблемите, които стоят пред България, тъй като сме мандатоносители“, каза още Стоилов.

Той заяви, че първо ще има ремонт на кабинета и от резултатите ще зависи дали е оправдано и колко да продължи животът му, както и този на НС. Така депутатът коментира позицията на ДПС за плавно предаване на властта на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори последната неделя на ноември (30-и ) или първата на декември (7-и).
По думите на Стоилов датите не могат да бъдат самоцел и тази прогноза е била „казана на езика на тотализатора, 1х2“, т. е. тя предлага всички възможни опции, но има още две – изборите да са по-рано (от есента) или по-късно от тези дати.
Изборите по-рано Янаки Стоилов нарече „нулев вариант“.
„Не водим разговори просто за времето на изборите, ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента. Чухме вариантите на политическата хронограма, не е трудно те да бъдат разисквани като реални възможности“, посочи зам.-председателят на БСП.

 

Spread the love