Първенците в „За хляба наш…” с първи самостоятелен концерт в Благоевград

Filed under: Благоевград |

125-08-03Школата по народно пеене към Обединен детски комплекс – Благоевград ще представи най-популярните песни и танци от Пиринско, Вардарско и Егейска Македония. Ще прозвучат и песни от Шоплука. Концертът е подарък за любителите на народната музика и ще се състои на 6 юни от 17:00 часа в залата на Регионалния исторически музей.

Малките славеи от школата ще представят над 15 солови и групови песни, сред които „Облога факят”, „Залюбих, мамо” от репертоара на ансамбъл „Пирин”, „Ядна Доца леб месила”, „По друм, моме”, „Снощи пойдох”, „Тече ми вода” „Чула баба, разбрала”  и др.

През седемте години, откакто е възстановена школата, в нея са се записали общо 33 деца в две групи – начинаещи и напреднали, с ръководители Димана и Боян Боянови.

На тазгодишното издание на  Националния ученически празник „За хляба наш…” школата по народно пеене се класира на първо място.

За музикалните таланти от школата това е първият самостоятелен концерт. Освен богатството на българския фолклор на сцената те ще покажат и своето развитие през изминалите месеци.

Spread the love