Лиляна Павлова: Готвим се да управляваме самостоятелно, тезата, че има разрив между ДПС и БСП, е удобна и на двете партии

Filed under: България |

Орешарски пак се прави на ни чул, ни видял, ни разбрал, докато атовете се ритат, ние биваме смачкани, коментира депутатът от ГЕРБ случващото се с проекта „Южен поток“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Коректно е да кажем пред избирателя, че ние се готвим за самостоятелно управление, пишем управленска програма и имаме волята и отговорността да предложим такава програма, че да върви държавата напред. Не се готвим за коалиции.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова. Тя беше категорична, че тезата, че има разрив между ДПС и БСП, е удобна и на двете партии, а социалистите играят ролята „БСП нещастното, на което едва ли не са му иззели властта“. Това звучи малко несериозно, коментира Павлова. Тя определи като „лицемерно“ поведението на премиера и икономическия му министър относно проекта „Южен поток“ спрямо американските и руските им партньори.

„Когато се видим с едните, им обясняваме, че много ги обичаме и им обещаваме едно и с другите правим същото и им обещаваме обратното – това е некоректна позиция.“

Възможно да има театър. Орешарски пак се прави на ни чул, ни видял, ни разбрал. Всички са много наясно какво са правили. Не е възможно премиерът да не е знаел, че е подписан договорът за енергийния проект. Орешарски трябваше да спре проекта, когато европейските ни партньори дадоха много ясна индикация, че ще има наказателна процедура срещу страната ни, заяви тя. По думите й трябва да отстояваме националния си интерес за „Южен поток“, а не да лавираме постоянно между Русия, ЕС и САЩ. Докато атовете се ритат, ние биваме смачкани, подчерта Павлова.
Преди дни управляващите бяха категорични, че ще строим „Южен поток“, а в неделя, след среща с трима американски сенатори, Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на проекта. Същия ден Русия обяви, че не е официално уведомена за спиране, а руски политици реагираха крайно остро по българската позиция.
Павлова коментира и осуетения от управляващите референдум за изборна реформа с мотив, че имало грешки в подписките. „Ставаше въпрос за 30 000 подписа, за които имаше грешки в адресите, а не в имената или ЕГН-тата. Това беше излишно заяждане. Това, което казва Станишев, че изведнъж станал „за“ референдум, е абсолютно лицемерие. Това е купуване на време преди бесилото“, каза Павлова.

Ще предложим заедно с предсрочните парламентарни избори да се проведе референдум за задължителното гласуване, каза Павлова. Тя посочи, че позицията на ГЕРБ е преференциалният вот да остане в Изборния кодекс. Павлова заяви категорично, че партията й не е водила разговори за коалиция с ДПС.

Spread the love