Кюстендилският депутат от „Атака” Илиан Тодоров: Бареков спечели гетата в Разлог, Струмяни, Микрево с кебапчета от соя, ромските гласове изстреляха него и Джамбазки в Брюксел

Filed under: Искам думата |

Партията на Сидеров внесе сигнал за серията закононарушения на „България без цензура” до главния прокурор  Цацаров

128-09-81На последните избори за Европейски парламент партията на Николай Бареков е първа политическа сила в множество ромски махали, както и в села с изцяло българомохамеданско население в Пиринско, това заяви депутатът от партия „Атака” Илиан Тодоров. Анализа Тодоров направи, след като „Атака” сезира главния прокурор Сотир Цацаров за сериозни нарушения по време на евроизборите от партията на Бареков. Ето какво заяви още Тодоров:

Хиляди наблюдатели, спонсорирани с милиони от неясен произход, дариха своя глас на Бареков и фалшивите патриоти от ВМРО.

На изборите за европейски депутати партията на Бареков се оказа първа политическа сила в ромската махала в община Разлог. Дали с пари, кебапчета от соя, или и с двете, Николай Бареков спечели мнозинството ромски гласове в двете секции в разложкото гето. В секции номер 15 и номер 16 в Разлог по финансова или духовна красота ромите са припознали като свой спасител и псевдопатриота от ВМРО Ангел Джамбазки. Неговият лидер „агент Иван”, познат още като Красимир Каракачанов, се изявяваше като борец срещу „циганизацията“ на България, но в същото време се оказа, че за ВМРО няма проблем да назначават роми като техни секционни отговорници, наблюдатели и представители в секционните избирателни комисии в изборния ден. Колко патриотично, все пак от ВМРО се грижат за своя електорат, и обратно. 128-09-81 0Тази синергия между ББЦ, ВМРО и ромите явно е възприета за работеща тактика в хищническото желание за привличане на техните гласове в цяла България, а гетото в Разлог е само малка част от пъзела на „младите” и „умните”, както ги нарече Бареков в края на изборния ден, избиратели на ББЦ. В община Струмяни партията на Бареков отново жъне огромен успех сред ромското население. В секция номер 3 той е първа политическа сила с любезната помощ на местните роми, които пряко изявиха своята воля да изпратят псевдобореца срещу ромската напаст Ангел Джамбазки в Европейския парламент. Все пак същият Джамбазки искаше да разрушава гета, е как сега да не гласуват за него, как ББЦ да не е първа политическа сила в общ. Струмяни? Същия вот наблюдаваме и в с. Микрево.

Партията на Бареков е отново първа сила в смесените секции в Микрево с преобладаващо ромско присъствие. Бареков и уж националистите от ВМРО печелят убедително в 5-а и 6-а секция и остават втора политическа сила с броени гласове след ДПС в 7-а секция. В смесените секции с преобладаващо ромско население – 7-а и 9-а в гр. Благоевград, изненадващо или не, ББЦ е отново втора политическа сила. Няма как ромите си го харесват Бареков и външно, и вътрешно. В секции на гр. Петрич не виждаме нищо по-различно, главният цензор е отново втора политическа сила в секции номер 15 и 16. В община Банско, в село Филипово, което е изцяло с българомохамеданско население, ББЦ е отново втора сила, за да стигнем и до крепостта на ДПС – с. Рибново в общ. Гърмен, където Бареков за малко да стане втори. Относително ниската избирателна активност този път работеше за ББЦ и благодарение на мургавите симпатизанти на Бареков и Джамбазки днес двамата са евродепутати”, каза Тодоров.

„Атака” внесе сигнал до главния прокурор на републиката Сотир Цацаров за серията закононарушения на „България без цензура”, видни от публикувания отчет за дарителите за предизборната кампания. Видно от публичния регистър, воден от Сметната палата, коалицията е извършила редица сериозни закононарушения, като за голяма част от даренията, надхвърлящи минималната работна заплата, няма представени декларациии по образец. Всички приходи и разходи, свързани с предизборната кампания над 1000 лв., се извършват по банков път. Видно от публичния регистър към Сметната палата, за даренията на ББЦ липсват извлечения от банкови сметки, както и по никакъв начин не е видно, че сумите, надхвърлящи 1000 лева, са преведени по банков път. От описаните по-горе 168 дарения с неясен произход на средствата 96 от тях са за суми, надхвърлящи 1000 лева. Въз основа на изнесените данни от журналистически материали и данни от Сметната палата има основание да се смята, че описаната по-горе коалиция е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания.

 

Spread the love