Теодора Дичева от Главната инспекция по труда за проверката в бобовдолските мини: Бяха открити нередности, има предписания: „Содекссо пас-България” осигурява хранителните продукти за работещите във „Въгледобив”

Изп. директор на дружеството Красимир Чаврагански: Спазването на сроковете за оползотворяване на ваучерите зависи и от НЕК, която ни е длъжник

128-04-81 TEODORA DICHEVAНова ваучерна фирма ще осигурява храна за работниците от „Въгледобив-Бобов дол”. Договорът с фирма „Содекссо пас-България” е бил подписан от работодателя на 4 юни. Работещите в мината вече имат право да пазаруват с ваучери в големите вериги магазини като СБА, „Кауфлант”, „Билла” и по-малки магазини, за които важи договорът. „Не е наша вината за това, че в магазините не са доставяни хранителни продукти, във връзка с което имаше проверка. Ние не правим тези доставки, сключили сме договор с фирма, която не изпълняваше ангажиментите си, заради което подписахме договор с нова фирма”, каза изпълнителният директор Красимир Чаврагански.

„От проведените разговори с работодателя мисля, че и за него самия стана ясно, че такава ситуация не е приемлива и че той трябва да изпълни задълженията си спрямо работниците при специфични условия на труд”, каза Теодора Дичева от Главната инспекция по труда пред Нова тв вчера във връзка с проверката в мините.

128-04-81 krasimir chavraganski-DSCN9166 copy„Не знам какво е казано. Ние имаме предписание ваучерите да се оползотворяват в срок. Надявам се новата фирма да спазва сроковете. Второто предписание е до края на юни да бъдат осигурени хранителните продукти за м. април. Това ще бъде изпълнено, ако се издължат контрагентите ни. Имаме да получаваме крупни суми най-вече от НЕК”, обясни Чаврагански.

Spread the love