9 възпитаници на Езиковата гимназия в Благоевград завоюваха призовите места в състезанието World Scholar’s Cup, с концерт набират средства за пътуване в Сингапур

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

129-05-02  si1Девет възпитаници на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов” в Благоевград завоюваха призовите места в състезанието World Scholar’s Cup. Участниците от трите отбора на елитното училище са допуснати за участие на финала в Сингапур, който ще се проведе от 24 до 27 юни.

129-05-02  si2Необходимата сума обаче от 5000 лв. за транспорт, престой и други разходи е непосилна за родителите на талантливите младежи. Сред тях са единайсетокласниците Илияна Безинска, Мария Милева и Джамиле Камбер, които миналата година участваха в същата надпреварата в Дубай, деветокласниците Стефани Чобанова, Георги Георгиев и Росана Петкова и десетокласниците Милка Стойчева, Велизара Георгиева и Кирил Каров.

129-05-02  si3Амбициозните младежи организират благотворителен концерт под надслов „От България до Сингапур”. В проявата ще се включат Игор Дамянов, Black Rose, eX– crew, както и актьори от Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Инициативата e насрочена за днес – 12 юни, от 19:00 часа в зала „Яворов”. Гимназистите са определили символична цена на билета 3 лв. Освен това на входа ще бъде организиран базар с ръчно изработени предмети на изкуството и домашно приготвени храни.

”От спонсори досега сме събрали пари само за самолетните билети, надяваме се събраната сума да покрие и останалите ни разходи”, коментира гимназистката Милка Стойчева. Младежите са амбицирани да премерят сили в престижното състезание и да грабнат награди.

Както „Вяра” писа, ученичките от ЕГ –Благоевград, Илиана Безинска, Мария Милева и Джамиле Камбер, заедно с преподавателката си – Атина Лао бяха единственият български отбор, класирал се за световния  форум, който ще се проведе миналата година в Дубай.

Снимките:

1  Възпитаничките на ЕГ Илияна Безинска, Мария Милева и Джамиле Камбер с преподавателката си Атина.

2  Илияна Безинска, Мария Милева и Джамиле Камбер

3  Възпитаничките на ЕГ със завоюваните купи

 

Spread the love