След два дни в клинична смърт почина 25-годишната благоевградчанка Ива Янева, родителите й обвиняват лекарите за погрешна диагноза

Filed under: Благоевград |

linejka3След два дни в клинична смърт почина 25-годишната Ива Янева от Благоевград. Момичето бе настанено в болницата по спешност след тежък хеморагичен мозъчен инсулт, преди това имаше оплаквания от силно главоболие и парене в очите.

При първоначалните изследвания лекарите решиха, че младата жена има тумор в мозъка, който е станал причина за разкъсването на кръвоносен съд, причинил кръвоизлив. Извиканият неврохирург от столична клиника обаче установи, че не тумор, а спукана аневризма е станала причина за кръвоизлива на Ива в мозъка. Така всичките усилия на медиците се оказаха напразни и момичето издъхна. Лекарите са категорични, че в случаи като нейния спасение няма.

Родителите на момичето са в шок от нелепата смърт на дъщеря си. Според тях лекарска грешка и погрешно поставената диагноза на момичето е причинила смъртта му. Дълги години Ива е работила като продавач-консултант на щанд за обувки в магазин „Паоло Ботичели”, намиращ се на първия етаж в Мол – Благоевград. Колежките й, които вчера бяха съсипани от новината за смъртта на младата жена, я познават като много съвестна, много лъчезарна и вечно засмяна.

„Трагедията е голяма, всички сме съсипани, много ни е тежко за Ивето”, обляна в сълзи, каза нейната колежка Лили Манолова, която работи на съседен щанд. „Не можем да повярваме на случилото се, тя идваше на работа винаги засмяна, пиехме заедно кафе, говорехме си за всичко, беше невероятно момиче, да си отиде толкова нелепо и неочаквано в разгара на най-хубавите й години. Имаше си сериозен приятел, с когото обмисляха дори да се сгодят, но ето какво стана”, хлипайки допълни тя.

Вчера магазинът, в който Ива е работила, остана затворен в знак на съпричастност към трагедията на семейството, два часа по-рано заключиха вратите на магазините й нейните колежки.

Spread the love