Дупнишкият отличник Мартин Васев пробва звънчето на парламентарния шеф Михаил Миков, седна и на стола му

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

10 гимназисти с най-добри есета на тема „Моето най-ценно конституционно право“ разгледаха работното място на депутатите и плочите на прочутия бас Борис Христов

131-05-81  NS1Отличникът Мартин Васев от дупнишкото СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, който ще учи висше образование в Сингапур, седна на стола на шефа на Народното събрание Михаил Миков и удари парламентарния звънец. 10 деца от Кюстендилско, призьори в конкурса за есе „Моето най-ценно конституционно право“, седнаха на банките на депутатите, като част от наградата за най-добра творба. 18-годишният Марио Емилов от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“ в Кюстендил бе класиран на първо място от общо 16 участници от средни общообразователни професионални училища от Кюстендилска област. На второ място журито класира Мартин Васев от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, а третото място е за Христина Георгиева от СОУ „Христо Ботев“ – Бобов дол. Те получиха от организаторите на конкурса – областна администрация, ваучери за закупуване на книги, всеки един на стойност по 50 лв.

131-05-81  NS2Визитата в Народното събрание започна с разглеждане на сградата. Учениците научиха всичко за председателите, а също за историята на сградата. Тя е построена през 1884 – 1886 г. по проект на арх. Константин Йованович – виенски и швейцарски възпитаник, автор и на проекта на Сръбската скупщина (1891 – 1892 г.).

„Искам да изкажа благодарността си за невероятната възможност да посетим сградата на Народното събрание – сподели Мартин Васев от Дупница. – Изключително впечатлени и доволни сме от вниманието, оказано ни по време на посещението“, добави още той.

Младежите имаха възможността да присъстват и на представянето на изложба от фотографии, документи, книги и грамофонни плочи на Борис Христов, посветена на 100-годишнината от рождението на знаменития български бас, която гостува на Народното събрание.

Снимките:

1-Учениците на мястото за пресконференции

2-Мартин Васев изпробва звънчето на председателя на НС Михаил Миков

 

 

Spread the love