Панчо се взриви в Пороминово от гняв срещу ДПС: Искането мюфтията да си вземе Джамията в Дупница е наглост на разбойници, а ние да им поискаме наем за земята ни за 300 г.

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

На всичко отгоре скоро разбрах, че и в Дупница имало партийни активисти на ДПС – платени христяни – за пари ще продадат и майка си, и баща си, че и бога си, казва бившият кмет

132-03-81-1 copy„Досега. Досега бях толерантен, проявявах търпимост към ДПС. От днес съм им враг (не на обикновените турци – трудолюбиви, скромни), а на партията и на партийната им номенклатура”, това заяви бившият кмет на Дупница д-р Панчо Панайотов. Ето и доводите му:

„Първо: ДПС е партия, изградена на религиозна принадлежност и това е не факт, а аксиома (не се нуждае от доказване). Никъде в демократичния свят няма партия, създадена на религиозен принцип, никъде. И това има обяснение – подобна партия работи, защитава не индивидуални, а общностни интереси, което е реална опасност от граждански конфликти и войни (това също е аксиома – вижте какво става в съседни балкански страни, как се избиват).

132-03-81 031 copyВторо: ДПС активно ислямизира българи, за сега основно циганите, засега. Конкретният повод е искането на мюфтийството да си вземе Джамията в Дупница – наглост на разбойници. През 15-16. век когато турците с правото на силата са унищожили българската държава, превръщат ни в роби, освен другите безчинства разрушават и черквата „Св. Георги“ в Дупница и на нейно място построяват джамия. Няма да продължа с фактите – как с акт на Народното събрание през 1924 г. се предоставя на археологическо дружество, в началото на 20. век официално се декларира, че турската държава няма претенции към имоти в Дупница и т.н. Достатъчен е фактът, че неканените завоеватели без закон, без право със сила и наглост на чужда земя (нашата) са рарушили наша христянска черква и са построили джамия. А сега искат – искат нещо, което не е тяхно. А ние може ли да поискаме да заплатят за разрушаването на българския храм, а може ли да поискаме да платят наем за ползване на земята ни за 300 години. На всичко отгоре скоро разбрах, че и в Дупница имало партийни активисти на ДПС (в Дупница няма турци), платени христяни -за пари ще продадат и майка си и баща си, че и бога си. Дупничани, ако това е вярно, дайте публичност на тези хора, тези тъговци и родоотстъпници – накажете ги с морална, социална изолация”, заявява Панайотов.

Снимките:

1 Панчо Панайотов
2 Протестите в Дупница

Spread the love