Хотелиерът Тошко Кочев увлече 100 санданчани за фенклуб на „Лудогорец”, помагат му Николай Ангелов и Борислав Стоилов

Filed under: Спорт |

На учредяването дойдоха капитанът на „орлите” от Разград Светослав Дяков и директорът на спортна администрация Георги Караманджуков

132-21-01-Автограф на Светльо Дяков за феноветеНад 100 санданчани се събраха и учредиха фенклуб на най-силния през последните няколко години отбор в страната. Това стана в края на изминалата седмица в ресторант „Кошарите”, където привържениците на „Лудогорец” от курортния град посрещнаха радушно гостите от разградския клуб. С бурни аплодисменти бяха приветствани капитанът Светослав Дяков и директорът на спортна администрация Георги Караманджуков. Тържеството откри председателят на местния фенклуб Тошко Кочев.

„Горд съм, че бях определен да ръководя тези момчета, които са дошли да уважат тържеството. Сърцето ми напълниха с играта си фуболистите на „Лудогорец” по време на мачовете за първенството на България и тези от лига „Европа”. Мъжкият отбор на „Лудогорец” направи подвиг, като спечели три поредни титли и достигна на 1/8-финалната фаза за Купата на Лига Европа – нещо, което никой друг български клуб не  е постигал напоследък”, заяви той.

132-21-01-Караманджуков връчва шалче на най-малкия фен на ЛудогорецВеднага след това думата взе капитанът на „Лудогорец” Светослав Дяков. „С голямо удоволствие приех поканата за присъствам на учредяването на фенклуба. Няма да ви разочароваме и от името на моите колеги ви обещавам много радостни мигове и през следващото първенство в България и по терените в Европа”, обеща бившият юноша на „Пирин” (Благоевград).

132-21-01-Радост за учредяването на фенклуба от Тошко КочевГеорги Караманджуков връчи сертификат на председателя на местния фенклуб Тошко Кочев, с което бе удостоверено, че той е част вече от националния фенклуб на „Лудогорец” в България. Бяха раздадени шалчета на всички членове на фенклуба, а присъстващите се снимаха с капитана на „Лудогорец” Светослав Дяков.

132-21-01-Ръководствоно на фенклуба с Георги Караманджуков и Светльо ДяковТошко Пламенов Кочев е роден на 17.02.1987 г. в Сандански. Още от дете се увлича от спорта, най-вече по футбола. Често поглежда към съдийските одежди. На 15-годишна възраст става асистент-съдия на елитните Христо Ристосков – дългогодишен международен арбитър, и Николай Марков. Завършил е и мениджмънт в хотелиерството в гимназията в Сандански. 132-21-01-Снимка за спомен от учредяването на фенклуба copyПосещава редовно мачовете на „Вихрен” (Сандански). От две години насам е луд привърженик на елитния „Лудогорец” (Разград). Именно негова е идеята да се създаде фенклуб на „Лудогорец” (Разград) и в Сандански. За кратък период от време събира около себе си стотина млади хора  и това се оказва напълно достатъчно след разговор с директора по спортна администрация на разградския клуб Георги Караманджуков, да се основе фенклуб в куротния град.

Тошко Кочев: Това е най-добрият български отбор в момента, горд съм, че съм техен привърженик

– Г-н Кочев, какво ви въодушеви да станете фен на „Лудогорец” (Разград)?

– Успешното участие на футболистите на този отбор вече за трети пореден път шампиони на България, носители на купата и успешното им участие напоследък в Лига Европа. Посещавах мачовете на този мой любим отбор срещу известните европейски грандове „Базел” (Швейцария), ПСВ „Айндховен” , „Лацио”, „Валенсия”. С отлични впечатления останах от играта на тези момчета, които се раздадоха докрай на терена и изведнъж се почувствах горд, че съм техен привърженик. Това е най-добрият български отбор в момента. Там организацията е на много високо, бих казал, европейско равнище, и собствениците – братя Домусчиеви са привлекли много кадърни хора около себе си, които са на ти с футбола и се ползват с висок рейтинг в страната. Там се построи и отлична база и по думите на г-н Кирил Домусчиев ще се направи всичко възможно за в бъдеще да се отговори на изискванията на УЕФА и срещите на мъжкия отбор на „Лудогорец” да се играят не на стадион „Васил Левски” на местния терен в Разград.

– Имаше ли разговори с хора от ръководството на ПФК „Лудогорец” за това с какви намерения тръгва мъжкия отбор през новата футболна 2014/2015 г.?

– Разбира се, че имах такива разговори. Те ще търсят спечелване на поредна шампионска титла и Купата на България и участие в групите на шампионска лига.

– Оптимист ли сте за бъдещето на фенклуба в Сандански?

– Над 100 души удостовериха привързаността си към отбора на „Лудогорец” и всичко това е оформено документално. Те са вече с членски карти и знаят правата и задълженията си. След днешната среща, на която присъстваха директорът на спортната администрация и капитанът на отбора Светослав Дяков, съм уверен, че нашите редици ще се увеличат. Радващото е, че ще бъда подпомаган от дългогодишния председател на фенклуба на „Вихрен” Николай Ангелов и  Борислав Стоилов. Дано продължи победния ход на „Лудогорец” (Разград), а стане ли това, уверен съм, че за нашия фенклуб ще се заговори.

– Как смятате да подкрепяте от Сандански отбора на „Лудорогец” на официалните срещи?

– Със сигурност ще пътуваме с автобуси до различните места, където играе отборът, за да го подкрепяме от трибуните. Ще поддържам връзка с изпълнителния директор Ангел Петричев и колегата му Георги Караманджуков. Ще бъдем финансово обезпечени и се надявам при това положение да заработим на пълни обороти за каузата „Лудогорец”.

Капитанът на „Лудогорец” Светослав Дяков: Вярвам, че този път ще успеем в шампионската лига

„Гордея се, че съм част от мъжкия отбор на „Лудогорец” (Разград). Всичко това, което постигнахме, е много за нашия футбол в момента. Все пак отборът ни е с много малък опит на международното поле. Вече знаем как да подхождаме с по-големите отбори и съм уверен, че ще успеем този път в шампионската лига. Радвам се, че ръководството на клуба продължава да привлича млади таланти от България, някои от тях и юношески национали. Неописуема ми е радостта, че като се движа в различните градове на България хората ме спират и поздравяват за това, което направихме до момента. Лятната ни подготовка стартира в София, след това отиваме на лагер-сбор в Смолян, 11 дни ще бъдем на лагер и в Англия, където ще изиграем пет контролни мача. Все пак Англия е родината на футбола. Там играят много класни футболисти в именити отбори и има от какво да се поучим. За да продължим да играем успешно за в бъдеше в шампионската лига трябва още повече да се трудим. Имаме кадърно ръководство, с европейско мислене, треньорският щаб е на същото равнище. При нас летвата е високо вдигната и много ще ни бъде трудно да играем на двата фронта. В България противници за спечелване на шампионската титла ще бъдат „Ботев” (Пловдив), „Литекс” (Ловеч), ЦСКА и „Левски”. Следя внимателно и мачовете на световното първенство в Бразилия. Уверен съм, че финалът за титлата ще бъде между отборите на Германия и Аржентина”.

Spread the love