Олег Чиков разби главата на безработния Вальо от Гоце Делчев за 2200 лв.

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

 Нападателят е арестуван след 2 дни издирване, криминалисти нищят как голямата сума пари е попаднала в криминално проявената жертва

133-04-81 Kovachev copy26-годишният Олег Чиков от Гоце Делчев бе арестуван след 2 дни издирване заради пукната глава и обир на негов познат от града. Олег причакал и ударил с твърд предмет 30-годишния Валентин Вълев и му отмъкнал 2200 лв. От РУП – Гоце Делчев с началник гл. инспектор Костадин Апостолов Ковачев образуваха бързо производство срещу Чиков.

 

Похитеният и обран мъж е криминално проявен. Валентин Вълев е стар познайник на полицията с множеството кражби, побои, употреба и разпространяване на наркотични вещества и др. Инцидентът е станал във фаталния петък 13-и около 17.30 часа. Олег Чиков причакал жертвата си в района на бившето военно поделение, след удар с твърд предмет по главата го свалил на земята и му отнел около 2200 лева. След оказана му медицинска помощ в МБАЛ „Иван Скендеров” Вълев е бил освободен за домашно лечение, но посоченият от него похитител се изпарил. Със сигурност нападателят на Вълев е имал информация, че в себе си той имал голяма сума пари и решил да му я отнеме.

Вчера след двудневното издирване Олег Чиков е задържан в клетката на РУП – Гоце Делчев с полицейска заповед за 24 часа и му било повдигнато обвинение.

Откъде е придобита не малката сума пари от безработния Валентин Вълев, каква е връзката между двамата относно въпросната сума пари и дали тя не е плод на взаимно престъпление на похитителя и похитеният, ще нищят криминалистите и магистратите в следващите дни. През последните седмици в Гоце Делчев бяха обрани няколко частни дома, откъдето освен злато и ценности бяха задигнати и големи суми пари. Твърде било възможно Вълев и Чиков да са автори на домовите кражби, по които работят криминалистите, и да са се скарали при подялбата на плячката.

Снимката

Шефът на РУП – Гоце Делчев, Костадин  Ковачев

 

Spread the love