Пеевски бе разпитан в столичното следствие по сигнала на „Протестна мрежа“ и за опита за убийството му: Всеки човек се страхува за живота си, не съм началник на съдебната власт

Filed under: България |

Адвокатът, който защитава този, който е организирал атентата срещу мене, е близък приятел на едно лице, което е в чужбина, заяви ДПС депутатът

133-18-01-0285325001402921320_34280_600x458Над един час продължи разпитът на депутата от ДПС Делян Пеевски в столичното следствие на ул. „Монтевидео“.

„Бях на разпит по сигнала „Протестна мрежа“ и по опита за атентат“, каза той на излизане пред журналисти. Пеевски каза, че не познава арестуваните за „атентата“ срещу него. Но уточни: „Адвокатът, който защитава този, който е организирал атентата срещу мене, е близък приятел на едно лице, което е в чужбина. Вие се сетете кое е това лице, може би има политически амбиции“.

„Ако бях приятел на съдебната власт, надали моите убийци днес щяха да бъдат пуснати на свобода“, допълни той.

Пеевски очаква разследващите да издирят всички, свързани с предполагаемата подготовка на убийството му.

Той отказа да отговори на неколкократно зададения му въпрос каква е причината за срива в отношенията му със собственика на КТБ Цветан Василев. „Не искам да говоря повече“, заяви депутатът на влизане в автомобила си, подминавайки и питането кой го предложи за председател на ДАНС.

„Всеки човек се страхува за живота си“, каза преди това той на въпрос дали има притеснения за сигурността си.

Пеевски не пропусна да атакува за пореден път издателя на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев, заявявайки, че той трябва да е на неговото място и да бъде разпитван в следствието.

 

Spread the love