Шумахер е излязъл от комата, напусна болницата в Гренобъл

Filed under: Свят |

133-19-01-618x386Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер е излязъл от комата, съобщи официално в понеделник неговото семейство, цитирано от специализираното издание „Аутоспорт“. Той е напуснал болницата във френския град Гренобъл, където беше лекуван над половин година след ски инцидента.

Съобщението на неговите близки е следното: „Михаел напусна болницата в Гренобъл, за да продължи дългия процес на рехабилитация след инцидента. Неговото семейство иска да благодари на всичките лекуващи лекари, медицински сестри и терапевти в Гренобъл, както и на екипите, които му оказаха първа помощ на мястото на инцидента. Те свършиха чудесна работа в тези първи месеци. Семейството на Михаел иска да благодари на всички хора, които отправиха своите благопожелания за неговото оздравяване. Сигурни сме, че те помогнаха също“, се казва още в съобщението. „Занапред ние бихме желание да получим разбиране за решението си да продължим процеса по рехабилитация далеч от широката публика“, завършва посланието на неговото семейство.

Мястото, където Шумахер ще продължи лечението си, се пази в тайна. Не се очаква да има нови съобщения за неговото състояние в близките няколко месеца.

Приключилият през 2012 година спортната си кариера 45-годишен германец удари главата си при ски спускане във френския алпийски курорт Марибел на 29 декември. Лекарите от болницата в Гренобъл го поставиха в изкуствена кома при операциите за отстраняване на кръвоизливите в мозъка му и за по-лесното справяне на организма с прилаганото му лечение. Откакто седемкратният шампион е на болнично легло, неговото семейство получи десетки хиляди писма и подаръци от цял свят, изразяващи съпричастността и подкрепата за Шумахер. Отборът на „Мерцедес” във Ф1, където той се състезаваше за последно, има специално послание към Михаел на своите болиди: „Продължавай да се бориш, Михаел“.

 

Spread the love