Пернишката министърка за един ден Кристиана Методиева спечели електронен четец от конкурс за европейски проект

Filed under: Перник |

135-07-07 218-годишната ученичка на Професионалната гимназия по икономика в Перник Кристиана Методиева взе приза в регионалното ниво на конкурса за младежки проект „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“. Идеята на младата финанансистка е да се формира един завършен туристически продукт с фокус пернишката крепост „Кракра“, базиран на определени туристически атракции. Това ще доведе до положителен ефект върху интегрираното устойчиво и балансирано развитие на община Перник и региона.

„Успехът на Криси не е случаен.“, сподели Цеца Драгомирова – ръководител на младежкия европейски клуб, създаден към ПГИ, в който членува единадесетокласничката.

Тази година Кристиана е била министър за един ден в Министерството на икономиката. Участвала е в инициативата „Евродепутат за един ден“ в Страсбург в рамките на спечелена квота. Получила е титлата „млад икономист“ в конкурс за есе, насочен към зелената икономика в рамките на финансов иновационен лагер. През летните месеци е поканена на стаж в Министерството на икономиката. Наградата – електронен четец и почетна грамота, бе връчена от Елена Цолова – управител на Областния информационен център – Перник.

Spread the love