ФИФА заплаши с отнемане на 6 точки от ФК „Баку”, за неизплатена неустойка в размер от $78 000 на Александър Томаш

Filed under: Спорт |

Най-лошото за мен ще бъде, ако отборът фалира, тогава няма как вече да си получа полагащата се сума, заяви старши треньорът на „Банско”

135-21-01-NOVO-Александър томаш----Елитният азербайджански ФК „Баку” е заплашен от сериозни санкции заради дълг от 78 хиляди долара към бившия български национален защитник Александър Томаш.

Томаш, който в момента е старши треньор на втородивизионния „Банско”, игра за „Баку” през сезон 2008/2009, но напусна, след като договорът му беше прекратен едностранно. Мениджърът на българина внесе жалба във ФИФА за неустойка срещу азерския клуб. Световната футболна централа отсъди в полза на Томаш още през юни миналата година, като ФК „Баку” трябваше да изплати сумата на защитника до 22 април.

Томаш обаче не е получил никакви пари и поради тази причина ФИФА взе ново решение да удължи срока за плащане до 16 юли тази година, но заплаши ФК „Баку” с лишаване от 6 точки в шампионата, ако това не стане. Освен това азерският клуб е глобен допълнително със 7500 швейцарски франка.

Ако ФК „Баку” не преведе дължимата сума на Томаш до 16 юли, ФИФА ще отнеме 6 точки и ще назначи нова дата за плащане, а ако азерите не спазят и нея, те ще бъдат пратени във втора дивизия.

Във връзка с това Александър Томаш сподели: „Най-лошото за мен ще бъде ако ФК „Баку” фалира, както се носи слух в медийното пространство. Тогава няма как вече да си получа полагащата се сума. Дано все пак нещата се уредят в моя полза“.

 

Spread the love