Богата програма на общинското ръководство за пълноценен живот през лятото: Спорт, кръжоци, танци и развлекателни занимая през лятната ваканция за учениците в Благоевград

Filed under: Благоевград |

137-08-02Богата програма през цялата лятна ваканция е подготвила община Благоевград за всички ученици. Спорт, култура и наука за сферите, в които децата ще могат да избират увлекателни занимания, уроци или тренировки до края на лятото.

Плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, шахмат, лека атлетика, кик бокс, баскетбол, тенис, футбол и борба са само част от спортовете, които децата могат да изберат, за да прекарат здравословно лятната ваканция. Заниманията ще се извършват по график, публикуван на страницата на община Благоевград.

Палитрата от занимания в сферата на културата е още по-богата. Подготвени са кръжоци по литературно четене, рисуване, приложно изкуство, танци, кино, грънчарство, народно пеене, пиано, тамбура и други. Заниманията ще се провеждат в Младежки дом, обособените къщи в кв. „Вароша“, Център по изкуствата, ОДК и парк „Бачиново“.

Помислено е и за децата с увлечение към науката. Те могат да избират между екология, приложна електроника, техническо конструиране, моделиране, английски език, математика и графични интерпретации. Екип от педагози и специалисти са ангажирани с обучението на учениците, като ограничение във възрастта на участниците в отделните курсове е въведена само с оглед на конкретните специфики и сложност на кръжоците.

За поредна година общинската администрация разработва програма, част от стратегията за здравословно развитие на младежта в Благоевград, в която всеки ученик може да оползотвори максимално лятната ваканция.

 

 

Spread the love