На заседание на здравната комисия към Общинския съвет в Гоце Делчев стана известно: 4 пъти паднаха задълженията на МБАЛ „Иван Скендеров” за 2 г., най-ниската заплата е 450 лв., джипитата вземат от 994 до 1543 лв.

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

34 000 лв. е печалбата на „Медицински център І – Гоце Делчев”, ще бъдат инвестирани за изграждане на котелно помещение и парно отопление

137-03-81 сн. 1 copyРъководствата на МБАЛ „Иван Скендеров” ЕООД и „Медицински център І – Гоце Делчев” ЕООД се отчетоха за работата си през миналата година на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване, социално дело, масов спорт и туризъм към Общински съвет – Гоце Делчев с председател д-р Неджми Уруч.

Задълженията на МБАЛ „Ив. Скендеров” с управител д-р Радойкова – от 2 млн. лв. през 2012 г. намаляват на 770 хил. лв. за 2013 г. и на 550 хил. лв. за 2014 г., като през първото тримесечие на тази година отчитат приход от 113 000 лева. От думите на д-р Радойкова стана ясно, че ръководството на болничното заведение е направило като бонус допълнително пенсионно осигуряване на служителите си, както и че са раздадени на всички ваучери по 60 лв. за великденските празници. Най-ниската заплата е 450 лв., а средната за служителите – 564 лв., допълниха от счетоводството на болницата. Специализантите ще практикуват не на 4-, а на 5-годишни договори, за което ще получават възнаграждение в размер на две минимални заплати месечно.

137-03-81 сн. 3 copyВ отчета на „Медицински център І – Гоце Делчев” ЕООД управителят д-р Даракчиев посочи 403 000 лева приходи за 2013 г. и печалба за 2014 г. в размер на 34 000 лева, които ръководството обмисля да изразходва за отопление на голямата сграда, да изгради котелно помещение и парно отопление. Неврокопските джипита получават месечно между 994 лв. и 1543 лв., а специалистите с частни практики много повече, уточни д-р Даракчиев.

Комисията прие отчетите на двете болнични заведения и отправи своите препоръки относно паркинг зоната на МБАЛ „Ив. Скендеров” ЕООД и подобряване на екипната работа на мед. служители и специалистите, за да не се губят пациенти, както и да не се принуждават хората от района да търсят помощ в по-големите градове.

От началото на 2014 г. са обслужени над 20 здравно неосигурени пациенти, които са били в риск за живота си, допълни д-р Радойкова, която отчете доброто съгласуване на дейността между лекарите и социалните работници, и в частност с г-жа Цветкова – шеф на Дирекция „Социално подпомагане” – Гоце Делчев.

Прието бе и предложението на общинския съветник от БСП Димитър Бояджиев по повод кризисната ситуация в страната от проливните дъждове да бъдат взети превантивни мерки в община Гоце Делчев. Бояджиев предложи да се изготви доклад за състоянието на съоръженията и речните диги, който да бъде представен пред Общинския съвет- Гоце Делчев, за да бъдат взети мерки.

Комисията прие да бъдат отдадени под наем за период от 5 години 3 помещения за ползване от здравната каса в сградата на Дирекция „Социално подпомагане” в Гоце Делчев, където се помещават и до момента.

По повод постъпилите молби от крайно нуждаещи се за отпускане на еднократни помощи  д-р Неджми Уруч съобщи, че от началото на годината са подадени общо 166 молби, а общината разполага с лимит от 43 000 лева за тези нужди през 2014 г.

Снимките:
Момент от заседанието

 

Spread the love