Две женски катастрофи в Благоевград: Бременна в четвъртия месец влетя в канавка с резервните части за косачка на съпруга си, 24-годишна се нацели в дърво на слизане от „Бодрост”

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

police_car22-годишната Радостина Иванова от благоевградското село Логодаж катстрофира тежко с личния си автомобил в събота следобед малко преди ГКПП „Станке Лисичково”. Дамата, която е бременна в четвъртия месец, е пътувала сама в личния си автомобил „Опел Астра” от Логодаж към границата. В този район семейството има къща. Там я очаквал съпругът й, който косел тревата и тя трябвало да му закара резервни части за косачката. На излизане от остър десен завой автомобилът на Радостина поднесъл и паднал в канавката. Случайни свидетели на инцидента незабавно подали сигнал на тел. 112, откъдето пристигнал екип на СПО в Благоевград. С линейка катастрофиралата водачка незабавно е транспортирана до Спешно-приемно отделение без наранявания. След направените й рутинни изследвания Радостина за по-голяма сигурност е оставена  под лекарско наблюдение в акушеро-гинекологичното отделение на благоевградската болница. „Трябваше да я оставим под наблюдение”, обясни шефът на СПО д-р Владимир Рабаджийски. „Макар да не констатирахме наранявания по нея, жената е бременна и за по-голяма сигурност трябваше да изключим всички неприятни неща, които можеха да доведат до влошаване на положението й. Слава на Бога, жената се размина само с уплаха”, коментира той.

Друга 24-годишна дама се нацели в дърво през уикенда в района на курортната местност Бодрост, която се намира на около 25 км над Благоевград. На слизане  към града водачката Гергана Юрукова от Благоевград, която карала автомобила си с несъобразена скорост, загубила контрол над него и се ударила в дърво. Дамата е без наранявания. Заедно с нея в колата пътувал и младеж, който също не е пострадал. При пристигането на полицейския автопатрул дрегерът установил, че Гергана не е употребила алкохол. По време на обясненията, които дала пред органите на реда, тя посочила, че спирачките й били отказали, затова е катастрофирала. С линейка Гергана и приятелят й са транспортирани до СПО в Благоевград, но след прегледите и давамата са освободени.

 

Spread the love