Над 200 приятели на Николай Радев протестираха за справедлив процес срещу тримата Карастоянови в Дупница: Братът на Отвертката, Иван Радев: Брат ми ме събуди от отвъдното, приятелката на убиеца – Лора Цветанова, ми изпрати покана за приятелство във фейсбук, страхувам се за живота си

Filed under: Дупница |

В слънчев лъч над шествието вдовицата Милена видя съпруга си Николай Радев, заяви: Искам и Владимира в затвора

138-01-81 _261344840739768_3204431730554638427_n copyСлънчев лъч проби небето и страшно ярка светлина падна над главите на приятелите на убития Николай Радев-Отвертката на протестно шествие срещу тримата обвиняеми – баща и синове Карастоянови – в Дупница. Шествието е в чест на рождения ден на Николай Радев, който днес 23 юни трябваше да навърши 28 години.

138-01-81 _261339510740301_8142808363524758386_n copyВдовицата Милена Радева видя  в лъча съпруга си и заяви: „Забележете светлинката над нас. Това е той”. „Думите са излишни, той винаги е с нас”, каза още Милена.

138-01-640x480_1394879084Всички присъстващи ахнаха. Тя не беше единствената, която забеляза светлината, която блесна с огромна мощ. Подобен род светкавици са падали от ясно небе изключително рядко, такова беше небето и над протестиращите и всички до един видяха необикновеното явление. Десетки искаха да го запечатат, но лъчът е останал само на камерата на Милена. Подобна светлина е падала по пътя на Дамаск. Тя остави без зрение великия апологет на християнството апостол Павел, който от гонител на християните се превърна в пръв радетел и свидетел за Христос, коментираха част от присъстващите. Явлението беше поразително и докосна сърцата на всички.

138-01-1619108_704611316275555_3278069607543070317_n copy„Удовлетворен съм от факта, че получих толкова много телеграми от САЩ, Англия, Испания, приятели на Ники ми се обадиха по телефона, по фейсбук и изразиха своята съпричастност към шествието. Футболистът Боби Кралев трябваше да бъде тук, но  футболна среща в Свищов го възпрепятства да бъде с нас тук, но той качи своя снимка във фейсбук, облечен в тениска с образа на моя брат. Ако моят брат беше чудовище, каквото се опитват да го изкарат някои хора, питам се щяха ли да дойдат над 500 души на погребението и над 200 души тук, в Дупница. Не, нямаше”, каза специално за в. „Вяра” Иван Радев. Личеше, че той истински страда и едва прикриваше мъката, която изпълваше сърцето му. „На фейсбук страницата си получих покана, много странна и много смущаваща. На 2 юни приятелката на обвиняемия Иван Карастоянов – Лора Цветанова, ми изпрати покана за приятелство във фейсбук. Според вас аз как трябва да реагирам, аз съм парализиран. По този начин Владимира Карастоянова изпращаше съобщения на моя брат, а после баща й Николай, брат му Иван и старият Владимир Карастоянов убиха брат ми. Не смятате ли, че е възможно и да постъпят и с мен по същия начин?  На снимката във фейсбук е с Иван Карастоянов – убиец или съучастник в убийство, както искат, така да го нарекат властите. Това е човекът, който го е налагал, докато брат ми е умирал. Още толкова хора, колкото са днес на протеста, заявиха желание да дойдат, но са възпрепятствани”, каза Иван и допълни: Аз започнах да чета книги, свързани с отвъдното, в тях се съобщава, че ние сме в контакт с нашите починали,  когато влизаме във фазата на първия и последния сън.

138-01-81 37406855_774286024971562569_nСутринта, преди да се събудя, ми се яви Николай и ми показа две букви „У” и „П”. Аз реших, че ми пожелава успех, приех двете букви като пожелание за успех в деня на шествието и в живота. После една жена, преди да тръгна към протеста, ми звънна и ми каза само една дума и тя беше: „Успех”. Затова не се чувствам обезсърчен сега. Много пъти сънувам брат си. Обикновено само ме гледа и нищо не ми казва. Искам чрез това шествие да ме чуят всички държавни мъже и жени, всички хора, които обичат справедливостта. Не отправям лично послание до шефа на съда или на прокуратурата, а до всички хора. Свидетелите на убийството са не двама, не трима, а много. Засега ще запазим имената им в тайна, защото Карастоянови са хора с големи възможности и те могат да обезсилят показанията им, а освен това са на свобода”.

„Благодаря ви, поклон пред всички, които дойдоха на шествието”, каза Милена Радева. Тя настоява в затвора да влязат и тримата Карастоянови, а също така и Владимира, която според нея не бива да излиза ненаказана. Антонио Иванов й отвърна: „Не трябва да ни благодариш. Ние благодарим на теб и семейството, че не се предавате. Ние винаги ще сме с вас”. Лелята на Николай Иванка Челенкова заяви: „Той е винаги с нас и ние с него. Ще се борим докрай”.  „Протестираме срещу опитите семейство Карастоянови да се оневинят за смъртта на брат ми, те не са невинни и ние вярваме в съдебната система, че ще намери истината. Ще се борим за справедлив процес и справедливи наказания на убийците”, заяви братът Иван. Според него Иван Карастоянов има образувано досъдебно производство за носене на оръжие и хулиганска проява, за която никой не споменава. „Те не са чак толкова невинни, колкото се изкарват, така че ние сме категорични, ще търсим справедливо възмездие за тези, които отнеха живота на брат ми”, допълни още Иван Радев.

Приятелите и роднините на Николай Радев протестираха с бели тениски с лика на Отвертката с надпис „Протестирам”.  Шествието тръгна от „Колата“, където стана убийството, и продължи до болницита, където Отвертката почина. Протестиращите носиха плакати с надписи „Не желаем убийците на Ники да се разхождат свободно около нас” и „Лекарите трябва да спасяват, а не да отнемат човешки живот” и „Ще се борим в памет на Николай Радев”.

„От две години насам Владимира Карастоянова непрекъснато търси по телефона и тормози съпруга ми. На него вече му беше писнало от натиска от това момиче“, така коментира ситуацията около смъртта на Николай Радев-Отвертката неговата съпруга Милена. Версията й е коренно различна от разпространяваното досега твърдение на двамата братя Карастоянови и техния баща, според които дъщерята на единия от братята – Владимира Карастоянова, е била жертва на непрекъснат тормоз от страна на Отвертката. „Според мен тя е направила подбуда за убийство, защото е заблуждавала близките си какво точно се е случило. Не Николай е съблазнявал нея, а тя – него“, заяви вдивицата на Николай Радев. Милена цитира конкретен случай, в който Владимира по време на някакво масово мероприятие отишла до Николай и го помолила да й поръча такси. При наличието на 100 души наоколо, които е можела да помоли за същото“, разказа вдовицата. Според брата на починалия – Иван Радев, в цялата история около фаталния случай манипулативно е това, че се говори за нещастен случай. Целта според него е да се преквалифицира обвинението по друг параграф и мине като нещастен случай. Не отговаряла на истината и теорията на Карастоянови, че от години са били нещо като бариера между безчинствата на Отвертката. Нещо повече – те дори са имали контакти с Братя Галеви, твърди Иван Радев, като визира по-малкия брат Иван Карастоянов.

„Карастоянови не са били с голи ръце, когато са отишли в заведението, както се твърди от обвиняемите“, заяви Радев, според когото брат му е имал пробождания на няколко места, освен това е бил ударен с нещо тежко по главата. Но всичко това би следвало да излезе наяве със съдебномедицинската експертиза.

Интервю с братът на Николай-Иван и съпругата му Милена Радева с шокиращи откровения четете в следващите броеве на в. „Вяра“.

 

Снимките:
1 Слънчев лъч проряза небето над шествието в чест на рождения ден на Николай Радев-Отвертката.

2 Вдовицата Милена Радева (вдясно) заяви, че иска справедлив процес и затвор за убийците.

3 Иван Радев

4 и 5  Приятелите и роднините на Николай Радев протестираха с бели тениски с лика на Отвертката с надпис „Протестирам”.

 

Spread the love

4 коментара за: Над 200 приятели на Николай Радев протестираха за справедлив процес срещу тримата Карастоянови в Дупница: Братът на Отвертката, Иван Радев: Брат ми ме събуди от отвъдното, приятелката на убиеца – Лора Цветанова, ми изпрати покана за приятелство във фейсбук, страхувам се за живота си

 1. Защо реват за тоя,кво образование има той и брат,некакви недоразумения на природата.Умрелият си е получил това,което заслужава!Като гледам по форумите дупничани са пропищели от него.Кой реве за него,тези които са яли и пили с него парите на отръдените дупничани,които са били бити и рекетирани,чийто деца са били тормозени,защото въпростния ОТВЕРКА се е вживявал като омбашия.Какви глупости говори и жена му,че бил свестен,изкарвал си съвестно и честно парите?Колко трябва да работи и какво нормален човек за да кара кола като неговата?Като няма власт,която да ги вкара в панделата,нещата ще се решават по гадния начин – на улицата!Така не се прави МАФИЯ,идете в Русия или Италия да видите,може ли да видите такива своеволия-коли,охрани НЯМА.Няма и да видите защото хората се пазят,а не демонстрират благополучие по тъпия български начин.Тия тук вземат пари,веднага отиват да си купят скъпа кола-нищо че живеят в Шибана панелка в краен квартал,независимо в София или друг град

  Neodobren
  2014/юни/23 at 12:42 PM

 2. Браво дупничани или там кви сте!!!Щом за един боклук,който ви биеше,насилваше децата ви и ви рекетираше ревете,значи няма от какво повече да се оплаквате.Винтовертът разплака не една майка и вие ревете за него,това явно е някакъв вид МАЗОХИЗЪМ за възрастни.И виж той и т.нар. му ЖЕНА се занимавали с БИЗНЕС в Англия,какъв бизнес бе?Луди ли сте?Та нали тоя пазеше жената на друг човек с голям БИЗНЕС-Пламен Галев.Брат му не знае иначе с какво се е занимавал,те никога не са говорили по тази тема,говорили са си за плетки.Безсрамници!!!Жалко за лекарите,те са за награда,не за съд,но аз съм сигурен че съдията по делото ще им влезе в положение,че са си защитили детето и няма да ги съди.Време е дупничани да действат така и срещу другите БИЗНЕСМЕНИ от Асоциацията за съсипване на дупничани“Братя Галеви“.

  Недоумявам
  2014/юни/23 at 7:49 AM

 3. Бравос! Така е у Бегето! Протест за изнасилвачи, наркотрафиканти ! нема лошо! Ама, къде са разплаканите майчици и татковци?

  Очевидец :)
  2014/юни/22 at 23:31 PM

  • И аз това питам! Къде са тия разплакани майки, за които говоиш? Няма ги, защото такива не съществуват!

   Анна Йорданова
   2014/юни/23 at 8:23 AM