Факелно бягане в Благоевград за 120 г. МОК, олимпийският огън запали шампионката по ориентиране Лилиана Гоцева

Filed under: Благоевград |

S SС крос и състезания Олимпийският  клуб – Благоевград отбеляза  Международния олимпийски ден. В проявите в парк „Бачиново” се включиха представители на Университетски спортен клуб „Академик” и Обединен детски комплекс – Благоевград. Инициативата се проведе за девета поредна година.

В бягането взеха участие преподаватели и докторанти от катедри „Спорт” и ТМФВ при ЮЗУ, студенти, треньори и състезатели от представителните отбори на УСК „Академик” (Благоевград) по баскетбол, футбол, волейбол, хокей на трева, тенис, хандбал и лека атлетика.

„Днес отбелязваме олимпийския ден и ние всички спортисти по целия свят приканваме политици, общественици, цялата общественост, да запазим мира, да запазим бъдещето на поколенията. Нека с този празник, който отбелязваме тук, на Бачиново, край Благоевград, спортистите и обществеността да дадем своя принос и да кажем: Дайте бъдеще на децата и младежите от всички страни”, каза  проф. Стоян Иванов, декан на Факултета по обществено здраве и спорт към ЮЗУ.

Благоевградчанката Лилиана Гоцева, която завчера стана държавна шампионка по ориентиране във Варна на средна дистанция, запали символично олимпийския огън и направи първата обиколка. Преди това всички участници отбелязаха Деня на траур в памет на жертвите от наводненията в Североизточна България с едноминутно мълчание.

Снимката:  Всички участници отбелязаха Деня на траур в памет на жертвите от наводненията с едноминутно мълчание.

 

Spread the love