Говорителят Катя Табачка излезе в отпуск, безгрижно събира юнски тен: Шефът на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски спусна информационна завеса в областта, от няколко месеца не правят брифинги в неделя, пъдят журналистите с нервни крясъци: Я не ни безпокойте

63-02-81 SAMO TABACHKA
Тотална информационна завеса пусна Областната дирекция на МВР – Кюстендил в района, след като миналата седмица говорителят Катя Табачка излезе в отпуск. От 19 юни до днес медиите в областта не получаваха никаква информация с обяснението, че могат да търсят такава от страницата на Пресцентъра на МВР. „Колеги от медиите, до 27 юни ще бъда в отпуск. Ежедневния бюлетин ще получавате след тази дата. Ако по време на отсъствието ми има случаи, представляващи широк обществен интерес, информацията ще бъде публикувана на страницата на Пресцентъра на МВР”, написа регионалният говорител на 19-и вместо бюлетин.

201-01-03-ElianStamboliiski„Такова нещо досега не е имало. Не можеше ли шефът на дирекцията на вътрешното министерство в Кюстендил комисар Елиан Стамболийски да разпореди някой от подчинените му да замества Катя Табачка. Престъпленията в България, и в частност в Кюстендилска област, са ежедневие и ако не друго, поне трябва да се знае за тях”, коментират журналисти. Хора от гилдията с достатъчно опит подчертават, че винаги досега медиите са получавали бюлетин. Съвсем нормално е, когато някой излезе в отпуск, ангажиментите му временно да поеме друг. Да не говорим, че вече няколко месеца от Областната дирекция на МВР-Кюстендил си спестяват и пресконференциите за медиите в неделя. Незнайно по какви причини практиката в неделя преди обяд дежурен от дирекцията да дава информация на журналистите за станалите престъпления през уикенда бе преустановена.

Господа от МВР, нали не мислите, че в медиите имаме свръхспособностите на баба Ванга, за да знаем какво се случва? Не ни карайте да си мислим, че полицията работи само от време на време, затова по същия начин информира обществото.

Снимките:

1 Катя Табачка

2 Елиан Стамболийски

 

 

 

 

 

Spread the love