Юристката Анна Бистричка оглави „България на гражданите” в Пиринско, Меглена Кунева:Държавата е плячка на всеки, който се докопа до публичен ресурс

Filed under: Благоевград |

142-07-02  _Kuneva_Zelenogorski_25-614_1Излизаме със силна дясноцентристка програма. Акцент в нея ще са влизането в еврозоната, Енергийния и Банковия съюз на Европа, съживяването на малкия и среден бизнес, животновъдството и земеделието, подобряването на стандарта на живот в малките населени места. Ще посочим 10 закона, които ще промени; или приеме; в първата си година в парламента. Така хората ще могат да следят как изпълняваме ангажиментите си. Това обобщи пред журналисти в Благоевград лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Тя припомни заявката на Реформаторския блок за едногодишен насочен мандат, в който да се отворят идоговорите в енергетиката, ако се налага и с помощта на външен одит, за да се види собствеността, ефектите от приватизацията в сектора и какви са ползите на държавата. Това значи политиката да води до справедливост, обясни Меглена Кунева, която даде оценката, че държавата е оставена в плячка на всеки, който се докопа до публичния ресурс.

142-07-02   ana bistrichka2Реформаторският блок ще се яви в същия формат на предстоящите избори, както на изборите за Европейски парламент, категорична бе тя и допълни, че очаква политическите сили да изложат ясни програми за създаването на работни места, подкрепа за бизнеса, достъп до кредити, реформи в здравеопазването, образованието, съдебната система, пенсиите и администрацията. Първо – програмите, после – листите и накрая – амбициите за парламентарни групи, степенува задачите Куневаq като допълни, че изборите не трябва да се превръщат в състезание между твърдите ядра избиратели, а в състезание за връщане доверието на хората.

По думите й в момента се прави сериозна вътрешна организационна структура в „Движение България на гражданите“ и подготовка за обща програма на РБ.

Кунева бе в Благоеврад за делегатското събрание за избор на областен координатор на ДБГ. Делегатите от всички общини на областта избраха адвокат Анна Бистричка на мястото на досегашния областен координатор Боян Табутов, който от няколко месеца е в чужбина. На събранието присъства и зам.-председателят на ДБГ и организационен секретар на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

 

Снимките:

1  Кунева обяснява,че Реформаторският блок ще се яви в същия формат на предстоящите избори, както на изборите за Европейски парламент.

 

2 Анна Бистричка

Spread the love