Наставникът на „Марек” Антон Велков освободи Георги Стоичков и Виктор Шишков

Filed under: Спорт |

„Марек” привлече вратаря на „Ботев” (Враца) Зоран Цветковски, на път е това да стане и с футболист, играл във френското първенство

146-21-01-anton_velkov2Двама от привлечените в „Марек” нови футболисти бяха освободени от лагера в Банско. Спортно-техническото ръководство прецени, че халфът Георги Стоичков и нападателят Виктор Шишков няма да се впишат в схемата на игра на отбора и се раздели с тях. Възможно е след контролния мач срещу „Черно море”(Варна), който ще се играе на терена на комплекс „Пири” от 17,30 часа в сряда, 2 юли, още двама също да си тръгнат,сподели изпълнителният директор Ивайло Паргов.

Най-новото попълнение в отбора на „Марек” е бившият вратар на „Ботев” (Враца) и „Монтана” Веселин Цветковски. Във връзка с неговото идване старши треньорът на дупнишкия тим Антон Велков заяви: „Познавам много добре качествата на Веселин Цветковски и няма нужда той да кара пробен период.“

„Марек” е на път да привлече в редиците си футболист, подвизавал се в елитен френски отбор. Днес от 17,30 часа дупничани ще изиграят последната си контрола от лагера в Банско, изправяйки се срещу „Черно море” (Варна). Именно в този мач може да се появи въпросният футболист. От клуба потвърдиха новината, но не разкриха името му и отбора, от който идва. Разбра се, че изпълнителният директор на клуба Иво Паргов също ще пътува за Банско, за да гледа двубоя, което означава, че може да се стигне и до конкретни преговори.

146-22-01-Tsvetkovski„В „Марек” не разполагаме с огромен бюджет, но това не означава, че всеки ще идва и ще си живурка няколко месеца, без да е полезен на отбора. Тези, които останат, трябва да знаят, че ще трябва да дадат повече от сто процента от себе си“, допълни Ивайло Паргов. Същевременно той коментира и проблема с блокираните пари на клуба в КТБ.„Надявам се нещата да се нормализират. „Марек” има средства там, които са блокирани до 21 юли и това създава проблеми с разплащането в момента.”

Наставникът на мъжкия отбор на ОФК „Марек” Антон Велков, ден преди четвъртия контролен мач от лятната подготовка на представителния тим на Дупница срещу „Черно море”, каза:

„В момента разполагам с 16 полеви играчи. Радващото е, че двамата ни класни нападатели, към които съм отправил очи – Еньо Кръстовчев и Крум Бибишков, вече водят пълноценни занимания. Няма да рискувам с пускането в игра в тази контролна среща на Еньо Кръстовчев, а за Бибишков ще преценя и ще взема решение на разбора преди нея. Веднага след контролния мач ще отпътуваме за Дупница, за да продължим заниманията си на терена в Сапарева баня. До края на настоящата седмица очаквам да се присъединят няколко класни футболисти, като засега не мога да спомена имената им, без да има нещо сигурно”.

 Ивайло Паргов-изпълнителен директор на ПФК „Марек”:

Сумата от телевизионни права може да закърпи част от финансите на отбор като нашия

Феновете може да останат на тъмно за мачовете от „А” група през предстоящия сезон. Причината е, че ТV7 има договор за излъчването на срещите от първенството, но вчера от телевизията поискаха от Софийския градски съд обявяване в несъстоятелност. Като причина оттам изтъкнаха, че не могат да обслужват плащанията си към различни доставчици заради поставянето на КТБ под специалния надзор на БНБ и блокирането на сметките на телевизията там.

Новината дойде броени дни след като стана ясно, че продуцентската фирма „Ноу фрейм медия България“ на Николай Бареков е внесла в Софийския градски съд молба за откриване на производство по несъстоятелност срещу ТV7 заради просрочени задължения от страна на телевизията към компанията в размер на няколко милиона лева. Това означава, че медията няма да може да изпълни финансовите договорености.
Според контракта до 21 юли ТV7 трябва да плати 2 милиона лева, което представлява 40% от цялата сума. Парите са жизненоважни за оцеляването на някои от по-бедните клубове като „Марек”, „Хасково” или „Локо” (Сф).
От „Футбол Про Медия“, която държи правата за излъчване, и БФС обаче могат да активират клауза за разтрогване на договора едва в средата на август, при условие че не е получен първият транш.
Затова и изпълнителният директор на „Марек” Ивайло Паргов разкри, че в клуба са силно притеснени поради неяснотата кога и дали ще бъдат изплатени парите от тв права.
„Няма какво да крием – притеснени сме. Не е лека ситуацията очевидно, а ние сме по-малък клуб, който зависи от тези пари. За съдийски такси, за всичко зависим от тях. Освен това рекламодателите разчитат логата им да се виждат по телевизията. Ако никой не излъчва шампионата, става страшно“, коментира Паргов.
„Никой на този етап не ни е търсил, а и едва ли сме най-компетентните в тази област. В крайна сметка сме новаци и трудно ще дадем акъл как да се процедира с парите. Напук на тези проблеми обаче отборът продължава подготовка, стадионът се строи и се надяваме всичко да бъде наред“, коментира още Ивайло Паргов.

Проблемът с тв правата може да се окаже унищожителен за много от клубовете. Причината е, че по договора с ТВ7 за следващите 12 месеца трябва да бъдат разпределени 5 млн. лв. Схемата е следната: 40% още в началото, още 30 през февруари на базата на класирането от есенния дял в шампионата и още толкова на база местата в крайното класиране.
Проста сметка показва, че още сега клубовете би трябвало да приберат по близо 167 000 лв. Тази сума е повече от достатъчна да закърпи бюджета на някой от по-малките клубове като „Марек” и „Хасково” например. Опитът от миналата година показва, че клуб от този калибър би получил над 400 000 лв. в края на сезона. За тим като „Лудогорец”, „Левски” или ЦСКА, които се очаква да са в челото на класирането и респективно с най-много показвани в ефир срещи, сумата може да набъбне двойно.

Снимките

1 Антон Велков

2 Бившият вратар на „Ботев” (Враца) и „Монтана” Веселин Цветковски идва в „Марек”.

 

 

 

 

Spread the love