90 деца от Долна баня се учат да плуват по министерска програма

Filed under: Долна баня |

147-07-11-KUZEV-1  IMG_103390 деца от рилския град се включиха в програмата на Министерството на младежта и спорта „Научи се да плуваш“, която се провежда на 25-метровия открит плувен басейн с минерална вода в Долна баня. Заниманията ще се провеждат три пъти седмично в рамките на един учебен час за начинаещи и напреднали, разпределени в три групи, за месеците юли и август.

Целта на програмата е да осигури на децата безплатен достъп до спортната база и квалифицирани специалисти, като им се създаде през лятната ваканция мотивация за участие в спортни занимания, като целта е подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.

147-07-11-KUZEV-1  IMG_1050Програмата се реализира от местния спортен клуб „Нонстоп“ с председател Емилия Габерова-Кирилова, като включените малчугани са на възраст от 7 до 11 години и за тяхното обучение по плуване ще се грижат две квалифицирани треньорки.

В програмата „Научи се да плуваш“ и тази година са включени и 30-те възпитаници от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“.

Освен че ще овладеят основите на плувните стилове, децата ще се запознават и с опасностите при плуване и къпане, както и някои елементарни начини за оказване на първа помощ и самопомощ при инциденти във водата.

 

Снимки:

  1. Участниците в програмата „Научи се да плуваш“
  2. Момент от обучението

 

 

Spread the love