Пожар в циганско сметище задуши квартал „Бузлуджа”, кюстендилци: Ромите изхвърлят боклук пред домовете ни

Filed under: Искам думата |

Общинското предприятие „Чистота“ разчиства района, но след седмица бунището изниква отново

151-09-04  IMG_6216Пожар в циганското сметище в близост до квартал „Бузлуджа“ в Кюстендил задуши семейства. Огънят е пламнал от запалени гуми в района, който многократно е почистван от общинско предприятие „Чистота“. „Сметището не може да остане чисто за една седмица. Идват ромите и с каруци изхвърлят отпадъци. След това някой решава, че трябва да го запали“, разказаха хора, живеещи в района. Нелепото е, че само на метри от сметището има къща, в която живее една от многолюдните фамилии в квартала. „Май вътре се гледа и малко дете, не зная. Представете си какво става от тая смрад на гуми при хората“, коментираше 40-годишният Ангел, жител на гетото.

Масово хората от намиращия се в съседство блок изразиха недоволството си, че бунището се намира само на три метра от тях. „Как може подобно нещо?! Ние гледаме деца. Постоянно ромите крещят, изхвърлят боклук. Всички каруци преминават покрай нас. Много е неприятно“, оплака се и млад мъж, живеещ в същия блок.

Това е втори пожар на ромското сметище в рамките на около половин година. Предният пък запалените боклуци изкараха хората от домовете им.

Spread the love