Синът на монахиня Стефан Андреев, излежал присъда за убийство: Искам общинско жилище, живея с пенсия от 100 лв., бера череши, за да се прехранвам, зимата не знам къде ще отида

Filed under: Кюстендил |

Digimax A50 / KENOX Q2

Синът на монахинята Серафима – Стефан Андреев настоява спешно да бъде подслонен в общинско жилище в Кюстендил. Майка му, която години наред обикаляше манастири, недолюбвана от сестрите заради острия си език, в момента се препитава в Кипър. Синът й Стефан пък обикаля институциите и търси дом. Той е бивш затворник, изтърпял присъда за убийство по непредпазливост. В заведение в Кюстендил става скандал, той при самоотбрана удря с бутилка по главата смъртоносно човек. Медиците се борят за живота му, но остават безпомощни.

32-годишният Стефан Андреев лежи в централния затвор 6 години и половина за убийство, извършено през 2007 г. в Кричим. Освободен е предсрочно за добро поведение. Иначе зад решетките влиза точно на 25 април 2007 година, а присъдата е 9-годишна. След като излежава наказанието си, се връща в родния Кюстендил и подава документи с желание да бъде настанен в общинско жилище, тъй като твърди, че няма къде да живее.33-годишният мъж получава пенсия за инвалидност малко над 100 лева. Според него в момента не му се предоставят адекватните условия да опита да продължи живота си по нормален начин, а се подтиква към рецидив.

В момента Стефан бере череши, за да се прехранва. Той обаче знае, че това е временно решение на проблема с липсата на средства, а предстои зима, която той не знае къде ще прекара.

Стефан Василев Андреев излезе от затвора в края на март тази година. Първата неудача, с която се сблъска, бе, че не можеше да получи еднократната помощ, която му се полага след излизане от затвора, тъй като личната карта му бе изтекла и нямаше пари да си я поднови. Междувременно продължават и срещите му с пробационен служител.

Бащата на Стефан е починал, има сестра, която е семейна и живее в кв. „Запад”, но при нея няма как да остане да живее.

Повече подробности в печатното издание.

Снимка: Стефан Андреев

 
 

 

Spread the love