Спортист №1 на Кюстендил и европейски вицешампион от Самоков на тепиха на Световните студентски игри

Filed under: Спорт |

Петричанката Евелина Николова и Любомир Димитров сред фаворитите за златните отличия в Печ

151-21-02-krasi2-2_liubomir_dimitrov-borbaДвама борци от Югозапада ще бъдат част от групата български борци на започващите днес в град Печ, Унгария, световни студентски игри. В трите стила страната ни ще бъде представена от отбора на „НСА-Академик“, в който са и Спортист №1 на Кюстендил за 2011 годинаЕвелина Николова и европейският вицешампион в класическия стил при мъжете Любомир Димитров.

Родената в Петрич и дългогодишна състезателка на кюстендилската школа по борба е многократна шампионка на страната и медалистка от международни състезания, а в последните години е и сред елита на сумото. Евелина безспорно е сред фаворитките за титлата в кат. 55 кг.

151-21-02-krasi2-1_Ev.Nik_borbaЗа златното отличие фаворит е и започналият спортната си кариера в борбата в Самоков Любомир Димитров. През април тази година на европейското във Вантаа, Финландия, 22-годишният борец стигна първия си голям финал, като отстъпи на четирикратния европейски и веднъж световен шампион Риза Каялп (Тур), но показа, че успехите за него тепърва предстоят.

Снимки:

1. Любомир Димитров

2. Евелина Николова

Spread the love