Дупничанка упрекна частната болница в печалбарство

Filed under: Дупница |

152-02-Boika Kaplanova„Кабинетът за спешна помощ в частната болница е кабинет за събиране на пари”, смята Бойка Капланова от Дупница. Оплакалата се пред сайта DUPNITSA EUжена аргументира недоволството си с отказа на дежурен лекар рано сутринта вчера да прегледа болния й син.

Предната вечер 20-годишното момче се почувствало зле, имало силно главоболие и болки в очите. Майка му го закарала в Спешния център, откъдето ги насочили към частната болница, тъй като личният лекар на Димчо Капланов има договор с нея за обслужване на спешни случаи в извънработно време. Към 20,30 ч. ги приел дежурният в частния Спешен кабинет д-р Фролошки. Той премерил кръвното на младежа и след като установил, че е ниско, му препоръчал да пие повече течности и тонизиращи напитки и да се прибере у дома. Въпреки изпълнените лекарски предписания обаче състоянието му не се подобрило и рано сутринта Димчо вдигнал 39,9 градуса температура. Разтревожената майка отново завела сина си в Спешния кабинет на частната болница около 7,45 ч. Д-р Фролошки им казал да изчакат да застъпи дневната смяна, която започва от 8 ч.

„Изчакахме следващия дежурен доктор да си изпие кафето, след което той бе категоричен, че няма да прегледа сина ми, защото трябва да потърсим личния лекар. В противен случай трябва да платим 20 лева за преглед, тъй като след 8 ч. прегледите са платени”, разказа Бойка Капланова.

Жената е възмутена от отношението на медиците и смята, че нейният случай не е единичен. Тя ще изпрати жалба до здравната каса и министъра на здравеопазването. От ръководството на частната болница „Св. Иван Рилски – 2003” отказаха всякакъв коментар по случая.

Spread the love