Самоковецът Димитър Спаийски-Спатията отнесе Георги Стефанов-Глигана на боксова галавечер в столицата

Filed under: Бокс |

Треньорът Веселин Райчев: Митко показва голямо израстване, чакат го нови паметни победи

152-21-01-vasil-Dimitar SpaiyskiСамоковският профи боксьор Димитър Спаийски-Спатията разгроми с 3:0 части Георги Стефанов-Глигана в категория до 91 кг на запомняща се галавечер в София. Спатията имаше голямо превъзходство през цялата среща, като засипа със здрави ъперкъти противника и логично стигна до победата. Така той дари с небивала радост своите приятели и роднини, дошли да го подкрепят в залата.

Победеният Стефанов пък чистосърдечно си призна превъзходството на своя опонент и го поздрави веднага след сблъсъка. Това направи впечатление на присъстващите край ринга.

Според треньора на Спаийски – Веселин Райчев, който е и председател на клуба по бокс „Самоков“, победата има голяма стойност, тъй като Стефанов е бил участник в световни и европейски шампионати.

„Митко показва израстване и мисля, че е готов за нови успехи в профи бокса. Той си избра този път и сега следва целите си. Като знам колко е амбициозен, съм сигурен, че ще продължи да реди победи на ринга“, заяви специалистът.

Първата победа на профи-ринга на Димитър Спаийски бе постигната над Ангел Ангелов-Гелето от клуб „Славия“. Това се случи на 1 май, когато Спаийски се наложи над съперника си с технически нокаут във втория рунд.

На Спатията сега му предстоят още две срещи на професионалния ринг у нас, в които ще се постарае да ги завърши по подобаващ начин и да запази 100-процентовия си актив от победи. След това талантливият състезател ще замине да се боксира на състезания във Великобритания. Именно на Острова ще бъдат първите битки на боксьора далеч от родината.

Снимка: Димитър Спаийски

Spread the love