Яне Янев захапа кръвнишки синдикатите: Тези картели, занимаващи се с търговия с влияние, скачат на Бойко Борисов от страх да не им лъснат парите и имотите!

Filed under: България |

152-19-02-430x268„Синдикатите скачат на Бойко Борисов от страх да им лъснат парите. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров, като се нахвърля срещу бившия премиер, нека да отговори на един елементарен въпрос – каква заплата получава. Защото България е единствената страна в ЕС без закон за синдикатите. Те са като свещени крави, никой не смее да пипа вече 25 години. Не се знае какви имоти имат, какви заплати взимат. Пълна тъмнина. Това безобразие никъде го няма.“ Това каза лидерът на РЗС Яне Янев по повод вчерашния скандал, който се разрази в парламента по време на срещата между Бойко Борисов и ръководствата на синдикатите.

Борисов разгневи синдикатите, като ги попита защо са мълчали за много от издънките на сегашната власт и са сложили ГЕРБ в един кюп с всички управляващи партии. Пламен Димитров пък отвърна, че при Дянков 1,5 млрд. лева „бяха национализирани и взети от здравната каса, по време на управлението на ГЕРБ не са направени реформи нито в здравеопазването, нито в енергийната система, нито в пенсионната система.“

„Ние сме готови с проектозакон за синдикатите и смятаме да го внесем заедно с ГЕРБ в следващото НС. В него се регламентира задължителна публичност на финансите. Те трябва да отчитат пред Сметната палата колко пари са събрали от членски внос и от имоти“, твърди Янев. Според него днешният скандал се е получил от притеснение на профсъюзите да не се наруши статуквото. „Трябва да има мандатност. Някой стане ли лидер на голям синдикат, излиза от него само с краката напред“, категоричен е Янев. Той нарече синдикатите „картели, занимаващи се с търговия с влияние“.

Снимка: Яне Янев

Spread the love