Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев: Изпитвам симпатии и към АБВ, но Реформаторският блок са естествен съюзник на ГЕРБ

Filed under: Дупница |

Krasimir georgiev

Кои ще са политическите сили, с които може да се партнира след публични разговори и обществен договор при следващото управление на държавата, ако ПП ГЕРБ няма пълно мнозинство в следващия парламент, с този въпрос звъняха в редакцията десетки дупничани. Ето какво заяви шефът на ”Медийна политика” в ПП ГЕРБ – Дупница Красимир Георгиев:

”Личното ми мнение е, че да се говори за следизборни коалиции преди избори, е некоректно. Ако две или повече партии предварително са се договорили за съвместно управление, в такъв случай нормално е да формират предизборна коалиция и да се яват заедно на изборите. Това би било почтено спрямо техните избиратели. За това, кой с кого е склонен да се коалира, следва да се говори след изборите. Трябва първо да се види коя партия и коалиция какво доверие на избирателите ще получи. Нормално е коалицията, ако се налага да има такава, да се формира около най-голямата партия, каквато след предсрочните парламентарни избори очевидно ще е ГЕРБ. Реформаторският блок, в който има две партии, които са част от Европейската народна партия, каквато е и ГЕРБ, изглеждат най-естественият съюзник. Но дали реформаторите ще влязат в коалиция с ГЕРБ, зависи и от тяхното желание. Лично аз изпитвам известни симпатии и към АБВ – като единствената, общо взето, нормална партия в левия спектър. Но вярвам, че ГЕРБ ще постигне достатъчно убедителен резултат, така че няма да му се налага да привлича в коалиция ляв партньор. Противно на всички сметки, които се правят напоследък, аз смятам, че най-вероятно развитие на нещата е убедителна победа на ГЕРБ и възможност за съставяне на самостоятелно правителство. Ако все пак има коалиция, тя няма да бъде по принуда, а просто демонстрация на добра воля”, бе категоричен заместник-кметът на община Дупница и част от ръководството на ПП ГЕРБ – Дупница Красимир Георгиев.

Повече подробности в печатното издание.

Снимка: Красимир Георгиев.

 

 

Spread the love