Шефът на Бюрото по труда Росен Симеонов: В Перник възраждаме задочното и вечерното обучение за възрастни със специалностите „Заваряване” и „Текстообработка”

Filed under: Перник |

156-03-10 Росен Симеонов

Забравеното от годините на соца задочното и вечерно обучение на възрастни ще бъде възродено в Перник. Инициативата е на ПГ „Юрий Гагарин” със съдействието на Бюрото по труда в Перник. Кандидатите ще получават знания и умения като заварчици, ще се учат и на работа с компютър. Открити са две паралелки, а целта е повишаване квалификацията и придобиване на средно образование, съобщи директорът на Бюрото по труда в Перник Росен Симеонов.

Задочниците ще учат „Машини и съоръжения за заваряване“, а във вечерната – „Текстообработка“. В паралелките ще бъдат записани по 30 души, като всички необходими разяснения хората могат да получат в Бюрото по труда.

„Обучението за заварчици ще се извършва в три сесии през учебната година в продължение на 4 години. След края на всяка сесия ще се полага изпит, а успешно завършилите ще получат диплома за средно образование”, поясни Симеонов.

При текстообработката пък обучението ще е една година. Завършилите обаче няма да получават диплома, а свидетелство за професионална квалификация.
Снимка: Росен Симеонов

Spread the love