Благоевград домакин на международна среща по проект за развитието на туризма

Filed under: Благоевград,Дупница |

157-08-Kambitov

Благоевград ще бъде домакин на международна среща по проект InTourAct (Integrated Tourism Action Plans for SEE excellence). Срещата ще се проведе на 15 и 16 юли 2014 г. в зала „22 септември”. Очакват се партньорите по проекта от италианските провинции Римини и Кампобасо, община Лече, градовете Дубровник и Глина в Хърватия, община Кавала, Агенцията за икономическо развитие на Сараево от Босна и Херцеговина, Център за бизнес развитие – град Кран от Словения, Компанията за регионалното развитие на Западен Панон – Унгария и Агенция за координация на развитието на езерото Балатон –Унгария.

Част от темите, които са включени в двудневната среща, са: презентация на проекта, концепция за интегриран туризъм в контекста на европейския туризъм, презентация на постигнатите резултати, разработване на обща платформа за интегриран и устойчив туризъм и други.

Стойността на проекта „Интегрирани планове за туризъм и превъзходство на Югоизточна Европа” е в размер на 1 371 500 евро. Бюджетът за община Благоевград е 119 900 евро. Очакванията са проектът, който приключва на 30 септември, да оптимизира туристическите услуги и да създаде условия за устойчив икономически растеж и повишаване на заетостта.

Припомняме, че кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов участва в международен форум в град Кавала през май миналата година, а в началото на настоящата подписа двустранно споразумение за сътрудничество с кмета на италианският град Лече Паоло Пероне.

Една от целите на посещението бе постигане на дългосрочно партньорство в рамките на кандидатурата на Благоевград за Европейска столица на културата 2019.

 

Снимка:

Д-р Атанас Камбитов

Spread the love