Младите надежди на „Велбъжд“ с куп отличия от OlympiaCup, Светослава Георгиева коронясана за Мини Мис турнир

Filed under: Лека атлетика |

След фурора на килима в Бургас за кюстендилските грации предстои заслужена лятна почивка

158-22-01-krasi-2_Burgas_hud.gimn

Нов фурор на гимнастическия килим сътвориха състезателките по художествена гимнастика на клуб „Велбъжд“. На Международния турнир в Бургас OlympiaCup девет състезателки от кюстендилската школа завоюваха отличия от 5-ото издание на надпреварата, в която взеха участие 390 гимнастички от страната и чужбина.

Светослава Георгиева завоюва златен медал на без уред при най-малките, родени през 2009 година, в „А“ категория. Тя заслужи и приза «Мини Мис турнир», за което получи корона. Златно отличие грабна Цветозара Миленкова при родените през 2007 година, също в „А“ категория, за съчетанието си без уред. Нилана Колевска се класира 3-та на без уред, родени през 2007 г. Белослава Кенова се класира на 6-о място при родените през 2006 г. в „С“ категория.

158-22-01-krasi-1_Burgas_hud_gimn

Със златен медал се окичи Мартина Тасева при родените през 2005 г. в „В“ категория. Тя се нареди на 5-о място в многобоя и на 6-о на без уред. За композицията си с топка Йоанна Валериева триумфира със златото, при родените през 2004 г., „А“ категория. В многобоя и на съчетание без уред тя се нареди 3-та.

С два бронзови медала се завърна Вая Драганова за композициите на обръч и топка, а в многобоя й на без уред е четвърта, при родените през 2003 г., в „А“ категория. Биляна Везирска е 3-та в многобоя, в същата възраст, но в „В“ категория, като тя бе най- добра при съчетанията без уред и на обръч. Третото момиче на „Велбъжд“ в тази възраст, Йоана Мукленова, е 4-та на без уред, в „С“ категория.

158-22-01-krasi-3_Burgas_hud_gimn

Михаела Георгиева спечели многобоя при родените 2002 г., „В“ категория, след първо място на топка и второ на без уред.

Два сребърни и един бронзов медал завоюва Надежда Георгиева, която се класира 3-та в многобоя при родените 2000 г., „В“ категория. На топка и бухалки тя зае 2-рото място.

Това бе и последното състезание за гимнастичките на „Велбъжд“ преди заслужената лятна ваканция.

Spread the love