Новият лидер на ГЕРБ в Кюстендил Виктор Янев върл фен на тениса, лети по кортовете с опериран крак

Filed under: Кюстендил |

164-02-03

Запален по тенис на корт е новият общински координатор на ГЕРБ в Кюстендил Виктор Янев. Въпреки операция на ставата на крака кюстендилецът не изпуска ракетата в свободното си време. Той е фен на Григор Димитров и не пропуска да гледа по телевизията 4 турнира от Големия шлем. Племенникът му Кирчо Мицов също е спортна натура. Той е футболист и част от състава на „Велбъжд“, а същевременно и треньор на детско-юношеската спортна школа. Янев има двама синове – Виктор, кръстен на него, и Александър, и двамата вече завършиха висшето си образование. Единият работи в банка и записа докторантура.

55-01-Paunov copy

Виктор Янев е 51-годишен и е зодия Дева. Той изпълнява функциите на зам.-кмет по хуманитарните дейности в Кюстендил от 2007 г. още от първия мандат на кмета Петър Паунов. Той пое поста от подалия оставка бивш областен управител на Кюстендил инж. Владислав Стойков през март т.г. Новият лидер е висшист със степен магистър специалност спортен мениджмънт, квалификация „спортен мениджър“ – ВШСМ – НСА София. През 1989 г. завършва висшето си образование – степен магистър специалност физическа куртура, квалификация „учител по физическо възпитание“, „треньор по футбол“ – ВИФ „Георги Димитров“ – София. В общината идва след 8-годишна работа в Регионалния инспекторат по образование, където е бил ст. експерт по физическо възпитание. Янев е бил и помощник-директор в СОУ „Васил Левски“. Бил е помощник-директор във Второ ОУ „Даскал Димитри“. Преди това 4 години е учителствал по физическо в същото школо. След завършване на висшето си образование една година е бил треньор по футбол в Радомир.

През 2012 г., когато в Кюстендил се произведоха частични избори за минипарламент, след като ВАС касира вота от 2011 г., Виктор Янев бе водач на дясната коалиция „Кюстендил“ на кмета Петър Паунов. В листата бе включен и неговият брат – известният акушер-гинеколог Валери Томов. По-късно след вота зам.-кметът предпочете мястото в общината и се оттегли от съветническото място. В настоящия Общински съвет влезе брат му д-р Валери Томов. Виктор Янев е семеен, съпругата му д-р Надежда Янева е известна лекарка невроложка. Тя е и председател на комисията по ТЕЛК. Новият координатор на ГЕРБ е смятан за консенсусна и диалогична личност. Той е и един от основателите на партията на Бойко Борисов в Кюстендил. По-късно след търкания с лидера на ГЕРБ-Кюстендил Любомир Анчев, сега директор на Спортното училище, прекрати членството си. Повод за раздора стана и участието му съветническата листа на Коалиция „Кюстендил“.

Снимките:

1 Виктор Янев

2 Петър Паунов

 

Spread the love