ВМРО напуска ББЦ и се съюзява с НФСБ, двете партии ще създадат Патриотичен фронт

Filed under: България |

Партийните структури на ВМРО-БНД в област Монтана и Ботевград преминаха към партия „България без цензура“

166-17-02-Barekov

Ръководството на ВМРО единодушно е решило, че приема предложението на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) за създаване на Патриотичен фронт, който да работи за защита на българските национални интереси.

Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

От формацията прекратяват участието си в коалицията с „България без цензура“ (ББЦ), Земеделски народен съюз и Движение „Гергьовден“, като разчитат на запазване на коректни отношения с тях.

ВМРО призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъде прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъде извадена антиконституционната партия ДПС от властта, се казва още в съобщението.

Предложението на НФСБ към ВМРО беше отправено миналата седмица, след като партията отказа да се съюзи с ББЦ.

„Благодаря на Красимир за сътрудничеството с ВМРО в последната година и най-вече за това, че лично ми се обади и съобщи тяхното решение. За жалост ВМРО, без да желае, със своето самостоятелно или коалиционно явяване на избори ще пропилее гласовете на хората, които не са съгласни България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС, от Бойко Борисов и Ахмед Доган. С днешна дата ББЦ остава единствената центристка патриотична формация, която е способна да спре нашествието на ГЕРБ и ДПС във властта от последните години“. Това заяви Николай Бареков в изявление пред медиите.

„Краси, ако се налага да избираш между мен и тандема Бойко Борисов – Ахмед Доган, какъв ще бъде твоят избор?”, обърна се към бившия си партньор Бареков.

Междувременно партийните структури на ВМРО-БНД в област Монтана и Ботевград преминаха към партия „България без цензура“. Повод за безпрецедентното отцепване на войводите е решението на централното ръководство да се яви на изборите в коалиция с НФСБ. От двете структури изразяват несъгласието си с непостоянната политика на централното ръководство на партията и припомнят, че благодарение на коалицията с ББЦ най-старата патриотична формация има свой депутат в Европарламента и е постигнала достоен резултат на евровота, който до момента не е постигала никога в коалиция с когото и да е.

 

Снимка:

Николай Бареков

Spread the love

6 коментара за: ВМРО напуска ББЦ и се съюзява с НФСБ, двете партии ще създадат Патриотичен фронт

 1. До тук с надеждите за ВМРО, щом се продадоха на Боко…

  Петър
  2014/юли/24 at 19:21 PM

 2. Ще прокопсат „патриотите“, ама друг път!

  Васил
  2014/юли/24 at 19:05 PM

 3. Истинските патриоти си държат на думите-не като Каракачанов-да гледа келепира

  макето
  2014/юли/24 at 18:39 PM

 4. Значи все пак у ВМРО били останали и истински патриоти, дето да мислят с главите си и още да не са изкукали и полудели за пари. Ама след като се „разведоха“ с ББЦ вече у най старите патриоти не остана ни един читав

  Ванката
  2014/юли/24 at 18:35 PM

 5. Непочтено от страна на ВМРО, след като именно благодарение на ББЦ вкараха евродепутат.

  Жоро
  2014/юли/24 at 18:33 PM

 6. Патриотичен фронт в услуга на Доган.

  Иво
  2014/юли/24 at 18:32 PM