Лидерът на червените младежи в Перник Николай Николаев: Разграничаваме се от ДПС, БСП положи сериозни усилия в борбата с монополите

Filed under: Перник |

167-02-03  351_n

 

НС на младежката организация на БСП се разграничава от ДПС и оценява политиката на ръководството му като непоследователна и национално безотговорна, обяви председателят Вероника Делибалтова. НС на МО призовава да се продължи по пътя на промяната и да се отстояват левите идеи и политики в полза на хората. На заседание на Националния съвет на Младежкото обединение младите социалисти оцениха като непоследователно и национално безотговорно поведението на ръководството на ДПС. Според тях в трудни моменти се изисква държавническо поведение и отговорност пред цялата нация. В позицията си Националният съвет на МО призовава за преразглеждане на коалиционните взаимоотношения с ДПС въз основа на целите и левите идеи, които БСП защитава, а евентуална бъдеща коалиционна формула да бъде скрепена с писмено споразумение, с ясни и точни ангажименти между партньорите. Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова заяви, че участието на социалистите като мандатоносител в управление, в което няма доминираща роля, води до обезличаване на партията и размиване на нейната идеология, което е и причина за влошаване на изборните резултати.

Младите социалисти излязоха и с позиция, призоваваща за продължаване по пътя на промяната. Според тях повече от всякога са необходими леви решения и популяризиране на левите идеи. Младежите споделят разбирането, че водената в годините на прехода дясна политика е утвърдила неравенството и е изхвърлила на улицата голяма част от болните, младите специалисти и многодетни семейства. „БСП положи сериозни усилия за борба с монополите в енергетиката, търговията и банковия сектор, водена беше политика на размразяване на доходите и в подкрепа на младежката заетост”, коментират младите социалисти начело с лидера Николай Николаев. Според тях това е засегнало големи икономически и политически интереси, които са атакували правителството.

В заключение младежите призовават за общи усилия за продължаване на започнатото и налагане на социално отговорна политика в подкрепа на младите и трудови хора и извеждат седем приоритета, сред които борба с демографската криза, заетост и достойни доходи, нова роля на държавата като инвеститор, справедлива данъчна система и решителна подкрепа за младите хора.

 

Spread the love